"Sekopak" uspostavlja sistem za upravljanje ambalažnim otpadom u regionu Leskovca

28.01.2010. | eKapija

Organizacija "Sekopak" potpisala je danas (27. januar 2010. godine) Ugovor o uspostavljanju sistema za upravljanje svim vrstama ambalažnog otpada za region i Grad Leskovac sa "Porr Werner&Weberom" i Leskovcem.

Tim ugovorom, "Sekopak", Grad Leskovac i okolne opštine (Lebane, Medveđa, Vlasotince, Vladičin Han i Crna Trava), kao i "Porr Werner&Weberom" uspostavljaju sistem za upravljanje svim vrstama ambalažnog otpada u celom region, t.j. uvode primarno razvrstavanje svih vrsta ambalažnog otpada: plastike, papira, kartona, stakla, drveta i svih metala, od strane građana, industrije i komercijalnog sektora.

"Sekopak", kao organizacija odgovornih kompanija koje plasiraju robu široke potrošnje na tržište Srbije, se time obavezala da finansijski podrži aktivnosti komunalnog preduzeća u regionu Leskovac, a koje se tiču sakupljanja, razvrstavanja, baliranja, transporta i reciklaže ambalažnog otpada.

Ovim ugovorom, "Sekopak" nastavlja jos 2006. započet posao stabilizacije sistema reciklaže u Srbiji i na taj način doprinosi daljem ispunjavanju nacionalnih ciljeva koje je država postavila na polju saniranja ambalažnog otpada.

Inače, rok za usklađivanje sa usvojenim zakonima o otpadu i ambalažnom otpadu ističe krajem maja 2010. godine.

 

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Vesna 12.05.2021.
Kako se prijavljuje na subvenciju za zamenu...
Jovana 12.05.2021.
Gde mogu da se prijavim za promenu stolarij...
Miomir Mijić 10.05.2021.
Neki od tih čuvenih svetskih arhitekata su ...
Vladimír 09.05.2021.
EU je dala subvencije i Srbiji za energetsk...
Suza 06.05.2021.
Kako se odrzavaju betonske kade?