Proširenje-izgradnja kompleksa za proizvodnju farmaceutske ambalaže u Kovinu

06.10.2016. | eKapija

Kompanija West Pharmaceutical Services u Kovinu planira proširenje proizvodnog kompleksa. Ta fabrika u Banatu je deo kompanije West Pharmaceutical Services, Inc. Na zvaničnom sajtu opštine Kovin objavljen je urbanistički projekat za proširenje-izgradnju pogona za proizvodnju kontaktne farmaceutske ambalaže, sa pratećim sadržajima. Javna prezentacija traje do 7. oktobra. Nosilac izrade urbanističkog projekta je EuroCons Group iz Vršca.

- Povod za izradu urbanističkog projekta je zahtev investitora - West Pharmaceutical Service da im se, u okviru postojećeg proizvodnog kompleksa u Kovinu, omogući izgradnja novih objekata. Urbanističkim projektom planirano je proširenje - izgradnja pogona za proizvodnju kontaktne farmaceutske ambalaže sa pratećim sadržajima, kao i novog putnog priključka, neophodnih internih saobraćajnica, površina za parkiranje, platoa i zelenih površina - navedeno je u objavljenoj dokumentaciji.

Kako je navedeno u objavljenoj dokumentaciji, bruto površina postojećih objekata je 8.668 m², a bruto površina postojećih objekata planiranih za rušenje 368 m², dok je bruto površina planiranih objekata 12.380,33 m².

Ilustracija (www.pixabay.com)

Planirana je izgradnja sledećih objekata: upravna zgrada sa kantinom, proizvodni pogon, garderoba za zaposlene, mikrobiološka laboratorija, magacin zapaljivih materija, nadstrešnica za otpad. Takođe, planirani su i prateći sadržaji - portirnica, transformatorska stanica, čilersko postrojenje, podzemni rezervoar za lako lož ulje, protivpožarni rezervoar sa crpnom stanicom, protivpožarna pumpna stanica i rezervoar za sprinkler.

Predviđena je fazna izgradnja, a u skladu sa potrebama investitora i raspoloživim novcem.

Novi proizvodni pogon planiran je neposredno uz postojeći pogon za pripremu sirove gume, kao objekat u nizu. Trebalo bi da se sastoji iz pet tehnoloških i funkcionalnih celina - dimenzionisanje, alatnica, preseraj, sekundarno pakovanje i skladište.

Proizvodni pogon predstavlja složeni objekat, koji bi trebalo da se sastoji iz dela za industrijsku proizvodnju i zatvorenog skladišta. U pitanju je građevina složene forme, čija spratnost varira od P+0 do P+1. Poslednja etaža je predviđena za smeštaj potrebnih instalacija, uređaja i opreme. Prema objavljenoj dokumentaciji, ostvarene površine dograđenog dela objekta iznosiće: prizemlje (neto) 9.744 m² i sprat (neto) 2.209,72 m². Kada je reč o ovom delu proširenja kompleksa, odnosno o proširenju proizvodnog pogona, ukupna procenjena vrednost projektovanih radova iznosi oko 416,75 miliona dinara, navedeno je u projektnoj dokumentaciji.

Nova upravna zgrada sa kantinom imaće prizemlje i dva sprata, a biće neposredno uz postojeći objekat upravne zgrade. Ukupna neto površina planiranog objekta iznosi 917,25 m² (neto), odnosno 1.100,4 m² (bruto). Ukupna procenjena vrednost projektovanih radova iznosi oko 354,24 miliona dinara.

Za planiranu garderobu za zaposlene, predviđen je i novi ulaz u kompleks, izgradnjom novog saobraćajnog priključka i saobraćajnica za transport sirovina i gotovih proizvoda, kao i kretanje vatrogasnih vozila.

Kako je objavljeno, mikrobiološka laboratorija je objekat kvadratne osnove, osnovnog gabarita 20,96x20,96 metara, spratnosti P+1. Jednom stranom biće naslonjena na postojeći objekat. Podeljena je na tri programske celine: prostorije za laboratorijska istraživanja (u prizemlju), kancelarije, sala za sastanke i prostorija za odmor (na spratu), kao i tehnička etaža (za smeštaj instalacija). Kako je navedeno u objavljenoj dokumentaciji, ukupna procenjena vrednost projektovanih radova iznosi oko 270,89 miliona dinara.

Kompleks West Pharmaceuticals u Kovinu zasad ima 60 parking mesta, a planirana je izgradnja još 95.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
boki 14.11.2019.
kao prvo idealno ravnih dasaka iz paleta je...
Nemanja Rodić 05.11.2019.
Bravo,molim vas da pošaljete ekipu da okrpi...
Maja 19.10.2019.
Gde mogu da nabavim ovakav beton? I po koj...
Milan 09.10.2019.
Da, sve je to lepo u teoriji. Međutim kao i...
Maxs 24.09.2019.
Pa neka plate 50€ i neka prijave radnike na...