Novi Sad veliko gradilište

04.10.2016. | Z. Grumić | Novosti

Zajedničkom saradnjom AP Vojvodine i Grada Novog Sada ozvaničenom protokolom koji su u ponedeljak (03.10.2016) potpisali Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade, i gradonačelnik Miloš Vučević, u naredne četiri godine biće izgrađeno pet do šest značajnih objekata, koji će Novosađanima značajno poboljšati životne i radne uslove.

To su prilikom potpisivanja dokumenta istakli Mirović i Vučević, napominjući da će sve planirane investicije biti ostvarivane zajedničkim finansijskim sredstvima Pokrajine i Novog Sada, u srazmeri pola-pola.

- Zahvaljujući ovoj saradnji, kao i uz svesrdnu pomoć Republike, u naredne dve, tri do četiri godine imaćemo značajne objekte, koji će predstavljati novo urbanističko tkivo i biće novi simboli Novog Sada - poručio je Mirović.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Već do kraja godine trebalo bi da počne izgradnja najmodernije zgrade Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, čija je projektovana vrednost oko 500 miliona dinara, a otpočeće i radovi na izgradnji i rekonstrukciji saobraćajnica u univerzitetskom Kampusu, vredni 95 miliona dinara.

Na ulazu u grad, na trasi sadašnjeg Sentandrejskog puta, biće izgrađen bulevar sa novim mostom na kanalu „DTD“. Među velikim investicijama u planu su još nova zgrada RTV i dva bloka Kliničkog centra Vojvodine.

Za izgradnju blokova „B” i „C” Kliničkog centra Vojvodine, investicije za koju je novac obezbeđen od Evropske investicione banke, uskoro će stići građevinska dozvola, pa bi radovi vrlo ubrzo mogli da počnu.

- Opredelili smo se za te i druge važne investicione projekte u Novom Sadu, jer je grad glavni administrativni centar AP Vojvodine, sa gotovo četvrtinom ukupnog stanovništva u pokrajini. U njemu su brojne institucije ne samo pokrajinskog, nego i nacionalnog značaja - naveo je Mirović, i dodao da dosad nije bilo sličnog sporazuma između Pokrajine i Novog Sada, što, kako je ocenio, nije bilo dobro, ali nije želeo da navede razloge.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Goran 23.01.2022.
Sky Fort Sofia 202 m !
Gradjevinarstvo.rs 21.01.2022.
Tako je, ali Avaz Twist Tower ima visinu od...
Adi 20.01.2022.
Avaz Twist Tower Sarajevo Bosna i Hercegovi...
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...
zoran 12.01.2022.
Mozda ce u eurima sve poskupeti zbog nikakv...