IZOLACIJA-468X60-BANNER

Novi Sad veliko gradilište

04.10.2016. | Z. Grumić | Novosti

Zajedničkom saradnjom AP Vojvodine i Grada Novog Sada ozvaničenom protokolom koji su u ponedeljak (03.10.2016) potpisali Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade, i gradonačelnik Miloš Vučević, u naredne četiri godine biće izgrađeno pet do šest značajnih objekata, koji će Novosađanima značajno poboljšati životne i radne uslove.

To su prilikom potpisivanja dokumenta istakli Mirović i Vučević, napominjući da će sve planirane investicije biti ostvarivane zajedničkim finansijskim sredstvima Pokrajine i Novog Sada, u srazmeri pola-pola.

- Zahvaljujući ovoj saradnji, kao i uz svesrdnu pomoć Republike, u naredne dve, tri do četiri godine imaćemo značajne objekte, koji će predstavljati novo urbanističko tkivo i biće novi simboli Novog Sada - poručio je Mirović.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Već do kraja godine trebalo bi da počne izgradnja najmodernije zgrade Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, čija je projektovana vrednost oko 500 miliona dinara, a otpočeće i radovi na izgradnji i rekonstrukciji saobraćajnica u univerzitetskom Kampusu, vredni 95 miliona dinara.

Na ulazu u grad, na trasi sadašnjeg Sentandrejskog puta, biće izgrađen bulevar sa novim mostom na kanalu „DTD“. Među velikim investicijama u planu su još nova zgrada RTV i dva bloka Kliničkog centra Vojvodine.

Za izgradnju blokova „B” i „C” Kliničkog centra Vojvodine, investicije za koju je novac obezbeđen od Evropske investicione banke, uskoro će stići građevinska dozvola, pa bi radovi vrlo ubrzo mogli da počnu.

- Opredelili smo se za te i druge važne investicione projekte u Novom Sadu, jer je grad glavni administrativni centar AP Vojvodine, sa gotovo četvrtinom ukupnog stanovništva u pokrajini. U njemu su brojne institucije ne samo pokrajinskog, nego i nacionalnog značaja - naveo je Mirović, i dodao da dosad nije bilo sličnog sporazuma između Pokrajine i Novog Sada, što, kako je ocenio, nije bilo dobro, ali nije želeo da navede razloge.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ODRŽIVA-ARHITEKTURA-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Irena 30.09.2022.
Svaka cast, pozeljno sto vise slicnih ideja...
Jelena 29.09.2022.
Divne su! Ja sam ove godine kupila platneni...
DARKO 26.09.2022.
Šta je sa pasarelom kod Ada mola? Da li su ...
slavica 24.09.2022.
Konačno jedno stručno objašnjenje, čestitam...
Sky 19.09.2022.
Ako za ovo treba arhitekti veštačka intelig...

;