Rekonstrukcija poslovnog objekta kompanije "Napred" u bloku 21

29.09.2016. | Beobuild

Početkom ove godine počela je rekonstrukcija i dogradnja poslovnog objekta kompanije Napred u bloku 21 na Novom Beogradu. Zgrada Napreda nalazi se na uglu Bulevara Mihajla Pupina i Ulice antifašističke borbe, a u okviru povezane komercijalno-poslovne zone sa zajedničkim pristupnim platoom. Rekonstrukcija objekta modernizovaće ovaj poslovni prostor u A klasu, a pored rekonstrukcije biće iskorišćene i nove odredbe GUP-a o dozvoljenoj višoj spratnosti. To znači da se predviđa i dogradnja značajnog broja kvadrata, čime će se praktično udvostručiti površina postojećeg objekta.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Sa dozvoljenom visinom objekta od 32 metara, dogradnja će podrazumevati 6 novih etaža, pet nadzemnih i jednu podzemnu (Po+Su+P+7+Ps). Na podzemnim etažama (podrum i suteren) biće omogućeno garažiranje vozila, dok će ostali spratovi zadržati osnovnu poslovnu namenu. Pristup garaži biće sa zadnje strane objekta preko unutarblokovske saobraćajnice, a korisnicima će biti na raspolaganju i auto-lift. Prostor u okviru objekta biće organizovan kao otvoren i fleksibilan, a ukupna kvadratura objekta biće povećana sa trenutnih 6141 m² na oko 13000 m² nakon rekonstrukcije.

Radovi koji traju izvode se na osnovu dozvole o rekonstrukciji postojećeg gabarita, ali se u kratkom roku očekuje i dozvola za nadogradnju. Radovi na izgradnji novih etaža počeće nakon završetka rekonstrukcije prva tri sprata. U okviru postojećeg objekta radi se na izgradnji nove podzemne etaže, zameni fasadne stolarije i unutrašnjih instalacija. Rekonstrukcija postojećeg objekta trebala bi da bude završena do kraja godine, dok bi celokupan projekat mogao biti gotov u drugoj polovini 2017. godine.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Goran 23.01.2022.
Sky Fort Sofia 202 m !
Gradjevinarstvo.rs 21.01.2022.
Tako je, ali Avaz Twist Tower ima visinu od...
Adi 20.01.2022.
Avaz Twist Tower Sarajevo Bosna i Hercegovi...
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...
zoran 12.01.2022.
Mozda ce u eurima sve poskupeti zbog nikakv...