INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Ministarstvo građevinartsva dobilo priznanje

28.09.2016. | Tanjug

Povodom Međunarodnog dana prava javnosti da zna, Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture danas (28.09.2016) je dodeljeno priznanje za doprinos afirmisanju prava na pristup informacijama od javnog značaja i transparentnost u radu u kategoriji republičkih organa javne vlasti.

Priznanje je u ime potpredsednice Vlade Srbije i ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović, na svečanosti povodom obeležavanja Dana prava javnosti da zna, u „Klubu poslanika“, primio državni sekretar Miodrag Poledica. Zahvaljujući na priznanju koje mu je uručio poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić, Poledica je rekao da je to nagrada i za čitavu Vladu Srbije, čiji je glavni zadatak da život građana učini boljim.

- Otvorenost prema javnosti jedan je od glavnih postulata našeg rada. Građani imaju pravo da znaju kako država troši njihov novac i kako svako ministarstvo radi, pa i ono što bi neki voleli da sakriju - rekao je Poledica, saopšteno je iz tog resora.

Prema njegovim rečima, to nije uvek lako, ali „ukoliko svoj posao radite najbolje što umete i rešavate svakodnevne probleme građana, onda nema nijednog razloga da se plašite javnosti”.

- Ako tako radite, onda nema pitanja na koje niste spremni da odgovorite. To najbolje znaju oni koji se svakog dana obraćaju našem ministarstvu i u najkraćem roku dobiju potrebne informacije - rekao je Poledica, i podsetio da je potpredsednica vlade dve godine zaredom dobitnik priznanja za otvorenost prema javnosti, na osnovu mišljenja koje daju sami novinari.

Međunarodni dan prava javnosti da zna ustanovljen je 2002. godine, sa ciljem da se promoviše pravo svakog lica da traži i dobije informacije koje u njegovo ime drže organi vlasti. Dobitnike priznanja određuje žiri koji se sastoji od uglednih stručnjaka u oblasti slobodnog pristupa informacijama - predstavnika univerziteta, udruženja građana i profesionalnih udruženja medijskih poslenika.

Ovogodišnji skup povodom Međunarodnog dana prava javnosti da zna organizovali su Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti u saradnji sa Misijom OEBS-a u Srbiji, a dodeli priznanja prisustvovao je i zaštitnik građana Saša Janković.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;