PRIJAVA-468X60-BANNER

Postavljen kamen temeljac za najveći turistički kompleks na Balkanu

21.09.2016. | Jutarnji

Na obroncima planine Bjelašnice, dvadesetak kilometara od Sarajeva, dana 19.09.2016. položen je kamen temeljac koji bi trebao da označi početak gradnje turističkog naselja namenjenog arpskoj klijenteli pod nazivom „Buroj ozone" a koji finansira investitor iz Dubaija.

Na prostoru od oko 140 hektara koji je u sastavu prigradske opštine Trnovo trebalo bi biti izgrađeno nekoliko stotina vila i desetak hotela, rekreativnih objekata i prodajnih centara.

Načelnik opštine Trnovo Ibro Berilo objasnio je na svečanosti postavljanja kamena temeljca kako je za početak planirano ulaganje od 930 miliona evra i  tvrdi kako je reč o poduhvatu od istorijskog značaja.

- Ovaj projekat će spojiti ljude iz svih krajeva sveta. Biće ovo najveći integrisani turistički grad u BiH koji je namenjen svim građanima i turistima iz celog sveta - izjavio je Berilo.

Investitorima je zapravo namera da ponude na prodaju stambene objekte koje izgrade uz početnu cenu po kvadratnom metru od 1176 evra. Ali ta cena je samo za kupce koji planiraju da kupe celu vilu površine od 1500 do 2200 kvadratnih metara.

O preduzeću koja se pojavljuje kao investitor nema potpunijih podataka. Na njihovoj internet stranici mogu se pronaći tek opšti podaci koji govore da su počeli sa poslovanjem 2007. godine i da su jedna od vodećih firmi u Dubaiju koja se bavi nekretninama.

 

Prostor u BiH na kojem Buroj International Group planira da gradi turističko naselje retko je naseljen ali ga krasi netaknuta i do sada u celosti očuvana priroda.

Ekološke organizacije izrazile su zabrinutost zbog izvođenja ovog projekta jer on zahvata područje dragocenih izvorišta pitke vode nužnih za snabdevanje Sarajeva a pre početka radova nisu urađene potrebne procene mogućeg uticaja gradnje na okolinu.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Kupac 16.08.2022.
Meni je veoma teško odabrati pločice. Ja sa...
Petar 08.08.2022.
Odkud ideja da JKP treba da se bavi ovakvim...
miroslav 02.08.2022.
Moja primedba - sugestija se odnosi samo ...
Aleksandar 25.07.2022.
Ma dajte ljudi ne sprdaj te se molim vas. P...
L.Diponegoro 14.07.2022.
Da li radite i u privatnim kucama. Da li m...

;