IZOLACIJA-468X60-BANNER

WINDOSHOW-970X250-BANNER

Dopunjena dokumentacija za izdavanje građevinske dozvole za kulu Beograd

21.09.2016. | Tanjug

Kompanija Beograd na vodi saopštila je juče (20.09.2016) da je dopunila dokumentaciju za izdavanje građevinske dozvole za kulu Beograd i da je u postupku dobijanja dozvole za radove na sledećoj etapi.

Kako se navodi u saopštenju kompanije, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture odbilo je zahtev za izdavanje građevinske dozvole za kulu Beograd kako bi omogućilo da se pravno-formalno podnese novi usaglašeni zahtev. Dodaju da je zahtev za izdavanje građevinske dozvole za kulu Beograd bio podnet, ali su određeni detalji usaglašeni u toku samog postupka.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Kompanija navodi da je dopunila dokumentaciju, dobila saglasnost Revizione komisije za stručnu kontrolu tehničke dokumentacije i u postupku je dobijanja dozvole za radove na sledećoj etapi kule Beograd.

Ističu da se pripremni radovi na kuli Beograd, koji su počeli polaganjem kamena temeljca u aprilu ove godine, odvijaju u skladu sa dozvolom za pripremne radove, koju je izdalo Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. To je, dodaju, prema „lex specialis-u", jedna od tri dozvole koje se izdaju etapno.

Podsećaju da je kula Beograd prvi objekat na kome se „lex specialis" primenjuje u delu faznih dozvola i da su sa resornim ministarstvom usaglašavani tehnički aspekti njegove primene.

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović izjavila je da zahtev investitora za gradnju kule u okviru Beograda na vodinije podnet elektronski i da je zbog toga morao da bude odbijen.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


LORENCIC-300X250-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Zoran Šumaruna 19.02.2024.
Pravilno postavljena podkonstrukcija i prav...
Stojkovic 12.02.2024.
A voda sto Malo Malo pa nestane to nema vez...
Sile 24.01.2024.
Sve ovo je super, ali fali nam minimum jos ...
Darko 17.01.2024.
A što tako ne okreče Beograd? Svi stranci s...
Branka 06.01.2024.
Videla sam hotel i u šoku sam. Ne razumem z...

;