PRIJAVA-468X60-BANNER

Povezuju se BIH i Hrvatska na Koridoru Vc

14.09.2016. | J.K. | BHRT

Polaganjem kamena temeljca počela je izgradnja mosta na reci Savi kod Svilaja, veliki infrastrukturni projekat na koridoru Vc koji će povezati BiH i Hrvatsku.

Kamen temeljac, čime je ozvaničen početak radova, položili su ministar komunikacija i prometa BiH Ismir Jusko i ministar pomorstva, prometa i infrastukture Hrvatske Oleg Butković.

Ilustracija (www.pixabay.com)

U obraćanju prisutnima na svečanoj ceremoniji otvaranja radova predsedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić je istakao da ovaj infrastrukturni projekat simbolično predstavlja jasno definisane prioritete Vijeća ministara BiH da saradnju sa susedima podigne na viši nivo, kako bi na taj način bila kreirana perspektivna budućnost čitavog regiona Jugoistočne Evrope, kao i Evropske unije kojoj se BiH, kako je rekao, ubrzano pridružuje.

Most kod Svilaja ukupne dužine 640 metara i širine 29 metara, sa po tri predviđene trake za svaki smer, veliki je infrastrukturni projekat na Koridoru Vc kojim će biti povezani auto-putevi sa bosanskohercegovačke i hrvatske strane reke Save. Ukupna vrednost projekta je 22.308.000 evra (bez PDV-a), a predviđeni rok izgradnje je dve godine.

Izvođači radova su Poslovna udruga Viadukt d.d. Zagreb i kompanija Hering d.d. Široki Brijeg.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Pele 28.09.2023.
Ja sam bio skeptičan kaoa su mi nudili ali ...
Poštovani u vezi vašeg teksta o korupciji u...
almir 30.08.2023.
Da li je planom rekonstrukcije predvidjeno ...
O rastu cena stanova se govori gotovo sa za...
Marija 10.07.2023.
Ivrstan tekst! Mnogo sam naučila o aspektim...

;