PRIJAVA-468X60-BANNER

Počeli radovi na uređenju severnog dela Kosovske Mitrovice

09.09.2016. | Tanjug

Nakon radova na revitalizaciji glavnog Ibarskog mosta, koji su počeli sredinom prošlog meseca, u severnom delu Kosovske Mitrovice započelo je i preuređenje jedne od ulica u blizini ovog mosta.

Radnici su sekli stabla drveća, sa građevinskim mašinama uklanjali stepenište i bašte kafića, kako bi ta trasa bila pretvorena u jednosmernu ulicu koja vodi prema Kliničko-bolničkom centru u Kosovskoj Mitrovici. Radovi u blizini glavnog ibarskog mosta u Kosovskoj Mitrovici i na samom mostu rezultat su dogovora koji su u Briselu o ovom pitanju postigli predstavnici Beograda i Prištine.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić izjavio je da će radovi na izgradnji saobraćajnice u ul. Vlade Ćetkovića, koji su danas (08.09.2016.) zvanično počeli, umnogome olakšati odvijanje saobraćaja u gradu. Rakić je istakao da su započeti radovi u Mitrovici prethodnica izgradnje centralnog gradskog šetališta, odnosno pešačke zone u ulici Kralja Petra I od glavnog mosta do spomenika knezu Lazaru.

Prema njegovim rečima, uskoro će u Kosovskoj Mitrovici početi izgradnja i tri montažne garaže, kako bi se rasteretila saobraćajna gužva. - Danas Kosovska Mitrovica liči na veliko gradilište, ali će u budućnosti to biti modernizovan grad koji će omogućiti svim građanima da žive u sredini kakvu zaslužuju - poručio je Rakić.

Istovremeno radovi na preuređenju mosta, na kojem se do sredine prošlog meseca nalazio „Park mira”, nastavljaju se.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ODRŽIVA-ARHITEKTURA-300X120-BANNER

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Irena 30.09.2022.
Svaka cast, pozeljno sto vise slicnih ideja...
Jelena 29.09.2022.
Divne su! Ja sam ove godine kupila platneni...
DARKO 26.09.2022.
Šta je sa pasarelom kod Ada mola? Da li su ...
slavica 24.09.2022.
Konačno jedno stručno objašnjenje, čestitam...
Sky 19.09.2022.
Ako za ovo treba arhitekti veštačka intelig...

;