SFSOPLATE-468X60-BANNER

Ljig-Preljina do kraja građevinske sezone

06.09.2016. | Tanjug

Auto-put Ljig-Preljina dug 40 kilometara je već završen 98 odsto, a radovi će biti gotovi do kraja građevinske sezone, izjavila je potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović.

Mihajlović kaže da je formirana radna grupa koja će utvrditi ko je odgovoran što je probijen planirani rok, kao i da njen cilj nije „lov na veštice", već da se utvrdi odgovornost i da bi se izvukle pouke za narednih period.

- Taj put će biti jedan od najkvalitetnijih i već ima okolo i cveće - naglasila je ona dodajući da ministarstvo nije dobijalo tačne informacije od investitora - Koridora Srbije.

Prema njenim rečima, radna grupa će utvrditi ko je odgovoran u tom lancu i pregledati dodatne troškove i zahteve. Ona je najavila da će za oko mesec dana detaljno biti regulisane obaveze investitora podzakonskim aktom, tako da će pod punom krivičnom i materijalnom odgovornošću morati da dostavlja tačne infromacije.

Mihajlović je podsetila da je rok na auto-putu Ljig- Preljina, čija je vrednost radova 300 miliona evra, probijen zato što domaći podizvođač nije uspeo da završi tunele, zbog čega će se u budućnosti po strožijim kriterijumima birati podizvođači radova.

Kako kaže, domaći podizvođač je dobio posao vredan 60 miliona evra, a radio je sa starim mašinama, dok je za angažman u inostranstvu koristio nove mašine. - To su nedopustive stvari - poručila je Mihajlović.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;