INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Ljig-Preljina do kraja građevinske sezone

06.09.2016. | Tanjug

Auto-put Ljig-Preljina dug 40 kilometara je već završen 98 odsto, a radovi će biti gotovi do kraja građevinske sezone, izjavila je potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović.

Mihajlović kaže da je formirana radna grupa koja će utvrditi ko je odgovoran što je probijen planirani rok, kao i da njen cilj nije „lov na veštice", već da se utvrdi odgovornost i da bi se izvukle pouke za narednih period.

- Taj put će biti jedan od najkvalitetnijih i već ima okolo i cveće - naglasila je ona dodajući da ministarstvo nije dobijalo tačne informacije od investitora - Koridora Srbije.

Prema njenim rečima, radna grupa će utvrditi ko je odgovoran u tom lancu i pregledati dodatne troškove i zahteve. Ona je najavila da će za oko mesec dana detaljno biti regulisane obaveze investitora podzakonskim aktom, tako da će pod punom krivičnom i materijalnom odgovornošću morati da dostavlja tačne infromacije.

Mihajlović je podsetila da je rok na auto-putu Ljig- Preljina, čija je vrednost radova 300 miliona evra, probijen zato što domaći podizvođač nije uspeo da završi tunele, zbog čega će se u budućnosti po strožijim kriterijumima birati podizvođači radova.

Kako kaže, domaći podizvođač je dobio posao vredan 60 miliona evra, a radio je sa starim mašinama, dok je za angažman u inostranstvu koristio nove mašine. - To su nedopustive stvari - poručila je Mihajlović.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;