Ljig-Preljina do kraja građevinske sezone

06.09.2016. | Tanjug

Auto-put Ljig-Preljina dug 40 kilometara je već završen 98 odsto, a radovi će biti gotovi do kraja građevinske sezone, izjavila je potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović.

Mihajlović kaže da je formirana radna grupa koja će utvrditi ko je odgovoran što je probijen planirani rok, kao i da njen cilj nije „lov na veštice", već da se utvrdi odgovornost i da bi se izvukle pouke za narednih period.

- Taj put će biti jedan od najkvalitetnijih i već ima okolo i cveće - naglasila je ona dodajući da ministarstvo nije dobijalo tačne informacije od investitora - Koridora Srbije.

Prema njenim rečima, radna grupa će utvrditi ko je odgovoran u tom lancu i pregledati dodatne troškove i zahteve. Ona je najavila da će za oko mesec dana detaljno biti regulisane obaveze investitora podzakonskim aktom, tako da će pod punom krivičnom i materijalnom odgovornošću morati da dostavlja tačne infromacije.

Mihajlović je podsetila da je rok na auto-putu Ljig- Preljina, čija je vrednost radova 300 miliona evra, probijen zato što domaći podizvođač nije uspeo da završi tunele, zbog čega će se u budućnosti po strožijim kriterijumima birati podizvođači radova.

Kako kaže, domaći podizvođač je dobio posao vredan 60 miliona evra, a radio je sa starim mašinama, dok je za angažman u inostranstvu koristio nove mašine. - To su nedopustive stvari - poručila je Mihajlović.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Goran 23.01.2022.
Sky Fort Sofia 202 m !
Gradjevinarstvo.rs 21.01.2022.
Tako je, ali Avaz Twist Tower ima visinu od...
Adi 20.01.2022.
Avaz Twist Tower Sarajevo Bosna i Hercegovi...
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...
zoran 12.01.2022.
Mozda ce u eurima sve poskupeti zbog nikakv...