INFONET-468X60-BANNER

Prva ploča na stambenom bloku u Nišu

01.09.2016. | Olivera Sašek Radulović | Niške vesti

Na prostoru bivše kasarne „Bubanjski heroji“, američka kompanija Clean earth and capital počela je izgradnju prve faze projekta „Novi Niš“. Ova faza predviđa izgradnju stambenog bloka.

- Napredujemo svakodnevno. Naš građevinski tim je danas završio izlivanje prve ploče na gradilištu „Novog Niša“. Vremenski uslovi, menadžment, radnici i materijali su svi funkcionisali zajedno kao jedna celina.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Ovo je prva faza u projektu „Novi Niš“ i podrazumeva izgradnju četiri stambena objekta (podrum, prizemlje i šest spratova), ukupne bruto građevinske površine 6.690,22 kvadratnih metara.

Objekat je projektovan kao moderna stambena celina, koja se sastoji iz 76 stambenih jednica različitih struktura, a u skladu sa zahtevom trenutnog tržišta nekretnina. Objekat će posedovati dva nezavisna stepeništa i dva lifta, a u podrumu su predviđene ostave, tehničke prostorije i podzemna garaža.

- Razlog zašto se kasnilo sa prvom fazom projekta „Novi Niš“ je što je ova kompanija pune četiri godine čekala na dobijanje građevinske dozvole - rekao je ranije medijima Filip Bej, direktor kompanije Clean earth and capital.

Projekat „Novi Niš“ nalazi se na parceli bivše kasarne „Bubanjski heroji" u veličini 150,775 m2 (37 ari), ima odobren Urbanistički projekat koji omogućava izgradnju 260.000 m2 izgrađenog prostora u kome dominiraju stambeni delovi. Planirane su i kancelarije, hotel, univerzitet, bolnica i toranj mešovite namene.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;