Prva ploča na stambenom bloku u Nišu

01.09.2016. | Olivera Sašek Radulović | Niške vesti

Na prostoru bivše kasarne „Bubanjski heroji“, američka kompanija Clean earth and capital počela je izgradnju prve faze projekta „Novi Niš“. Ova faza predviđa izgradnju stambenog bloka.

- Napredujemo svakodnevno. Naš građevinski tim je danas završio izlivanje prve ploče na gradilištu „Novog Niša“. Vremenski uslovi, menadžment, radnici i materijali su svi funkcionisali zajedno kao jedna celina.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Ovo je prva faza u projektu „Novi Niš“ i podrazumeva izgradnju četiri stambena objekta (podrum, prizemlje i šest spratova), ukupne bruto građevinske površine 6.690,22 kvadratnih metara.

Objekat je projektovan kao moderna stambena celina, koja se sastoji iz 76 stambenih jednica različitih struktura, a u skladu sa zahtevom trenutnog tržišta nekretnina. Objekat će posedovati dva nezavisna stepeništa i dva lifta, a u podrumu su predviđene ostave, tehničke prostorije i podzemna garaža.

- Razlog zašto se kasnilo sa prvom fazom projekta „Novi Niš“ je što je ova kompanija pune četiri godine čekala na dobijanje građevinske dozvole - rekao je ranije medijima Filip Bej, direktor kompanije Clean earth and capital.

Projekat „Novi Niš“ nalazi se na parceli bivše kasarne „Bubanjski heroji" u veličini 150,775 m2 (37 ari), ima odobren Urbanistički projekat koji omogućava izgradnju 260.000 m2 izgrađenog prostora u kome dominiraju stambeni delovi. Planirane su i kancelarije, hotel, univerzitet, bolnica i toranj mešovite namene.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Goran 23.01.2022.
Sky Fort Sofia 202 m !
Gradjevinarstvo.rs 21.01.2022.
Tako je, ali Avaz Twist Tower ima visinu od...
Adi 20.01.2022.
Avaz Twist Tower Sarajevo Bosna i Hercegovi...
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...
zoran 12.01.2022.
Mozda ce u eurima sve poskupeti zbog nikakv...