PRIJAVA-468X60-BANNER

Potpisan ugovor za uređenje Obilićevog venca

26.08.2016. | Beoinfo

Gradski menadžer Goran Vesić potvrdio je da je u Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda potpisan ugovor za izvođenje prve faze uređenja Obilićevog venca.

– Radovi će početi do kraja septembra, po pribavljanju neophodnih bankarskih garancija i polisa osiguranja, trajaće četiri i po meseca, a vrednost radova je 216 miliona dinara – istakao je Vesić, naglasivši da će izvođači radova poštovati zadati rok.

 On je istakao da će se radovi u prvoj fazi izvoditi na Obilićevom i Topličinom vencu, zatim u Ulici carice Milice, kao i u Delijskoj. .

– Ukupna površina za uređenje je preko pola hektara. Projektom je predviđeno da ove ulice budu pešačke, kao deo Beogradske centralne pešačke zone, u kojoj se od 1987. godine primenjuju zajednički tehnički i estetski kriterijumi – kazao je gradski menadžer.

Osim parternog uređenja, postaviće se nova vodovodna mreža, urediće se sistem za odvođenje kišnih voda, biće postavljen sistem za zalivanje zelenila i javno osvetljenje. Predviđeno je da se oko 80 odsto površina poploča, a uz objekte i na mestima opterećenja postaviće se sitne kocke. Ograde drveća i korpe za otpatke biće po obliku i materijalima kao i u Knez Mihailovoj ulici. Predviđeno je postavljanje 41 kandelabra, oko 48 stabala visokog drveća, a zelene površine činiće oko 1.500 kvadratnih metara.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


LEGISGS-300X250-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Kupac 16.08.2022.
Meni je veoma teško odabrati pločice. Ja sa...
Crni Gruja 16.08.2022.
Stagnacija rasta gradnje je prevashodno zbo...
Petar 08.08.2022.
Odkud ideja da JKP treba da se bavi ovakvim...
miroslav 02.08.2022.
Moja primedba - sugestija se odnosi samo ...
Aleksandar 25.07.2022.
Ma dajte ljudi ne sprdaj te se molim vas. P...

;