Uređenje infrastrukture u Leskovcu

25.07.2016. | I.Mitić | Novosti

Izvođačima radova na infrastrukturnim projektima u gradu na Veternici, samo ovog meseca, iz lokalnog budžeta će biti uplaćeno oko milion evra. Jer, na 23 lokacije u Leskovcu se asfaltiraju putevi i ulice, uređuju trotoari, grade vodovodna i kanalizaciona mreža i sl. Ukoliko se tome dodaju i sredstva namenjena izgradnji objekata i raznom urbanom mobilijaru, JP Direkcija za urbanizam i izgradnju trenutno investira više od 150 miliona dinara.

Kompletna rekonstrukcija 650 metara Mlinske ulice - od Ulice Pana Đukića do Ulice Ilije Strele - i izgradnja nove pijace koštaju 67 miliona dinara, a radovi na prihvatilištu za pse i mačke još 19 miliona. Oko 6.500 kvadrata novih trotoara za pet ulica u centru grada - Svetoilijskoj, Radničkoj, Vlajkovoj, Južnomoravskih brigada i Strahinjića Bana - biće plaćeno oko 20, a sedam miliona dinara više iznosiće „ceh“ za vodovodnu mrežu od Sejanice do Kovačeve bare, u Ohridskom naselju, u Vučju, Radonjici, Bunuškom Čifluku, Gornjoj i Donjoj Bunuši, te u tri ulice kod Starog ureda.

Ilustracija (www.pixabay.com)

- Ovo je samo nastavak trogodišnjih, intenzivnih aktivnosti na uređenju gradske infrastrukture. Već smo rekonstruisali ili izgradili više od 30 saobraćajnica u gradu i radili na obnovi 18 puteva van urbanog jezgra, u šta je uloženo oko 320 miliona dinara. Još 80 je investirano u uređenje trotoara, koliko i u izgradnju nove vodovodne mreže. Nova kanalizacija nas je koštala oko 35, a javna rasveta 25 miliona dinara - sumira Novica Nikolić, tehnički direktor pomenute Direkcije.

Ovo gradsko javno preduzeće će graditi i novu fiskulturnu salu u OŠ „Vožd Karađorđe“, a u toku su završni radovi na objektima mesnih zajednica Velika Grabovnica i Lipovica, za to je izdvojeno nešto više od 15 miliona dinara. Najvažnijim, ipak, smatraju to što su rekonstruisali nekoliko prometnih raskrsnica na kojima je broj saobraćajnih nesreća bio veći nego u svim ostalim delovima grada.

Iako će većina investicija biti realizovana u planiranom i dogovorenom roku, na nekim lokacijama radovi već uveliko kasne, pa u Direkciji kažu da će primeniti odredbe iz ugovora i izvođačima naplatiti kazne koje iznose do pet odsto vrednosti ugovorenog posla.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Goran 23.01.2022.
Sky Fort Sofia 202 m !
Gradjevinarstvo.rs 21.01.2022.
Tako je, ali Avaz Twist Tower ima visinu od...
Adi 20.01.2022.
Avaz Twist Tower Sarajevo Bosna i Hercegovi...
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...
zoran 12.01.2022.
Mozda ce u eurima sve poskupeti zbog nikakv...