INFONET-468X60-BANNER

Uređenje infrastrukture u Leskovcu

25.07.2016. | I.Mitić | Novosti

Izvođačima radova na infrastrukturnim projektima u gradu na Veternici, samo ovog meseca, iz lokalnog budžeta će biti uplaćeno oko milion evra. Jer, na 23 lokacije u Leskovcu se asfaltiraju putevi i ulice, uređuju trotoari, grade vodovodna i kanalizaciona mreža i sl. Ukoliko se tome dodaju i sredstva namenjena izgradnji objekata i raznom urbanom mobilijaru, JP Direkcija za urbanizam i izgradnju trenutno investira više od 150 miliona dinara.

Kompletna rekonstrukcija 650 metara Mlinske ulice - od Ulice Pana Đukića do Ulice Ilije Strele - i izgradnja nove pijace koštaju 67 miliona dinara, a radovi na prihvatilištu za pse i mačke još 19 miliona. Oko 6.500 kvadrata novih trotoara za pet ulica u centru grada - Svetoilijskoj, Radničkoj, Vlajkovoj, Južnomoravskih brigada i Strahinjića Bana - biće plaćeno oko 20, a sedam miliona dinara više iznosiće „ceh“ za vodovodnu mrežu od Sejanice do Kovačeve bare, u Ohridskom naselju, u Vučju, Radonjici, Bunuškom Čifluku, Gornjoj i Donjoj Bunuši, te u tri ulice kod Starog ureda.

Ilustracija (www.pixabay.com)

- Ovo je samo nastavak trogodišnjih, intenzivnih aktivnosti na uređenju gradske infrastrukture. Već smo rekonstruisali ili izgradili više od 30 saobraćajnica u gradu i radili na obnovi 18 puteva van urbanog jezgra, u šta je uloženo oko 320 miliona dinara. Još 80 je investirano u uređenje trotoara, koliko i u izgradnju nove vodovodne mreže. Nova kanalizacija nas je koštala oko 35, a javna rasveta 25 miliona dinara - sumira Novica Nikolić, tehnički direktor pomenute Direkcije.

Ovo gradsko javno preduzeće će graditi i novu fiskulturnu salu u OŠ „Vožd Karađorđe“, a u toku su završni radovi na objektima mesnih zajednica Velika Grabovnica i Lipovica, za to je izdvojeno nešto više od 15 miliona dinara. Najvažnijim, ipak, smatraju to što su rekonstruisali nekoliko prometnih raskrsnica na kojima je broj saobraćajnih nesreća bio veći nego u svim ostalim delovima grada.

Iako će većina investicija biti realizovana u planiranom i dogovorenom roku, na nekim lokacijama radovi već uveliko kasne, pa u Direkciji kažu da će primeniti odredbe iz ugovora i izvođačima naplatiti kazne koje iznose do pet odsto vrednosti ugovorenog posla.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;