Novogradnja u centru Beograda

19.07.2016. | eKapija

U cilju unapređenja kvaliteta života na Dorćolu, kao i vizuelnog identiteta rekonstrukcijom postojećih objekata i izgradnjom novih, doneta je odluka o izradi „Plana detaljne regulacije za deo bloka između ulica: Tadeuša Košćuška, Cara Dušana, Rige od Fere i Strahinjića Bana“.

Planirano je uređenje i unapređenje unutar blokovskih površina i dvorišta - ozelenjavanje, uklanjanje neprimerenih objekata, uređenje prostora za odmor, druženje i igru dece.

Predviđeno je i unapređenje postojećeg karaktera, vizuelnog identiteta i ambijenta bloka, kroz uvođenje novih sadržaja i planirane intervencije na postojećim objektima i izgradnje novih objekata.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Inicijativu za izradu „Plana“ pokrenulo je preduzeće Petrohem d.o.o, iz Beograda, u cilju stvaranja planskog osnova za definisanje javnog interesa, stvaranje planskih mogućnosti i obezbeđivanje kapaciteta tehničke infrastrukture za planiranu izgradnju, odnosno, dogradnju postojećih objekata. Površina obuhvaćena „Planom detaljne regulacije“ iznosi oko 1.21 ha.

Dominantnu planiranu namenu čine mešoviti gradski centri, u kojima je planirana izgradnja komercijalnih, poslovnih i stambenih objekata sa poslovanjem u prizemlju.

- U postojećim objektima poželjno je planirati transformaciju prizemlja, suterena i eventualno ostalih etaža u poslovne i javne sadržaje. Nova izgradnja na pojedinačnim parcelama podrazumeva izgradnju kako poslovnih tako i stambenih objekata sa obaveznim poslovanjem u prizemlju. Predlaže se maksimalna spratnost novih objekata prizemlje, šest spratova i povučen sprat (P+6+Ps). Dogradnju i rekonstrukciju postojećih objekata treba planirati u skladu sa statičkim mogućnostima objekata i mogućnostima rešavanja parkiranja - navedeno je u „Planu“.

Rani javni uvid u „Plan detaljne regulacije za deo bloka između ulica: Tadeuša Košćuška, Cara Dušana, Rige od Fere i Strahinjića Bana“ obaviće se u Gradskoj upravi od 25. jula do 8. avgusta.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nenad 25.01.2022.
Kod krovne membrane ljudi greše zato što ps...
Goran 23.01.2022.
Sky Fort Sofia 202 m !
Gradjevinarstvo.rs 21.01.2022.
Tako je, ali Avaz Twist Tower ima visinu od...
Adi 20.01.2022.
Avaz Twist Tower Sarajevo Bosna i Hercegovi...
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...