PRIJAVA-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Novogradnja u centru Beograda

19.07.2016. | eKapija

U cilju unapređenja kvaliteta života na Dorćolu, kao i vizuelnog identiteta rekonstrukcijom postojećih objekata i izgradnjom novih, doneta je odluka o izradi „Plana detaljne regulacije za deo bloka između ulica: Tadeuša Košćuška, Cara Dušana, Rige od Fere i Strahinjića Bana“.

Planirano je uređenje i unapređenje unutar blokovskih površina i dvorišta - ozelenjavanje, uklanjanje neprimerenih objekata, uređenje prostora za odmor, druženje i igru dece.

Predviđeno je i unapređenje postojećeg karaktera, vizuelnog identiteta i ambijenta bloka, kroz uvođenje novih sadržaja i planirane intervencije na postojećim objektima i izgradnje novih objekata.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Inicijativu za izradu „Plana“ pokrenulo je preduzeće Petrohem d.o.o, iz Beograda, u cilju stvaranja planskog osnova za definisanje javnog interesa, stvaranje planskih mogućnosti i obezbeđivanje kapaciteta tehničke infrastrukture za planiranu izgradnju, odnosno, dogradnju postojećih objekata. Površina obuhvaćena „Planom detaljne regulacije“ iznosi oko 1.21 ha.

Dominantnu planiranu namenu čine mešoviti gradski centri, u kojima je planirana izgradnja komercijalnih, poslovnih i stambenih objekata sa poslovanjem u prizemlju.

- U postojećim objektima poželjno je planirati transformaciju prizemlja, suterena i eventualno ostalih etaža u poslovne i javne sadržaje. Nova izgradnja na pojedinačnim parcelama podrazumeva izgradnju kako poslovnih tako i stambenih objekata sa obaveznim poslovanjem u prizemlju. Predlaže se maksimalna spratnost novih objekata prizemlje, šest spratova i povučen sprat (P+6+Ps). Dogradnju i rekonstrukciju postojećih objekata treba planirati u skladu sa statičkim mogućnostima objekata i mogućnostima rešavanja parkiranja - navedeno je u „Planu“.

Rani javni uvid u „Plan detaljne regulacije za deo bloka između ulica: Tadeuša Košćuška, Cara Dušana, Rige od Fere i Strahinjića Bana“ obaviće se u Gradskoj upravi od 25. jula do 8. avgusta.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ODRŽIVA-ARHITEKTURA-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Sky 19.09.2022.
Ako za ovo treba arhitekti veštačka intelig...
Nataša 16.09.2022.
Da li osb ploce mogu da se ušrafe/postave n...
Kupac 16.08.2022.
Meni je veoma teško odabrati pločice. Ja sa...
Crni Gruja 16.08.2022.
Stagnacija rasta gradnje je prevashodno zbo...
Petar 08.08.2022.
Odkud ideja da JKP treba da se bavi ovakvim...

;