PRIJAVA-468X60-BANNER

Izgradnja stanova na Novom Beogradu i u Zemunu

19.07.2016. | B92

Građevinska direkcija Srbije počeće na jesen projektovanje naselja na prostoru bivše kasarne „Aleksa Dundić“ u Zemunu, a početak izgradnje se očekuje 2017. Prema prvim procenama, u novom naselju će biti izgrađeno nešto više od 1.500 stanova, a tačan broj biće poznat nakon usvajanja neophodne planske dokumentacije. Na prostoru kasarne su u toku radovi na rušenju postojećih vojnih objekata i pripreme lokacije za gradnju, a takođe se paralelno priprema planska dokumentacija. Reč je o projektu izgradnje stambenog naselja u Zemunu na osnovu saradnje GDS i Ministarstva odbrane. Direkcija je u avgustu 2015. preuzela kasarnu „Aleksa Dundić“ od Vojske Srbije. Poreska uprava je procenila vrednost zemljišta i objekata na toj lokaciji na 12,5 miliona evra i u toj vrednosti Vojska Srbije je dobila gotove stanove u Beogradu, Novom Sadu, Čačku, Kruševcu i Kuršumliji, koji su iskorišćeni za stambeno zbrinjavanje pripadnika vojske.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Pored tog projekta, GDS je u martu ove godine započela izgradnju dve nove stambene zgrade u naselju „Dr Ivan Ribar“ na Novom Beogradu. Nove zgrade se nalaze u zapadnom delu naselja „Dr Ivan Ribar“ i imaće 212 stanova, od jednosobnih do četvorosobnih, kvadrature od 31 do 113 metara kvadratnih, rečeno je u GDS. Na gradilištu se radovi odvijaju po predviđenoj dinamici, a završetak izgradnje je predviđen do juna 2017. Cena kvadrata je od 1.230 do 1.290 evra po metru kvadratnom bez PDV-a. Kupci trosobnog, troiposobnog i četvorosobnog stana dobijaju gratis garažno mesto. U novim zgradama će svoje stanove dobiti 53 porodice, iz dve zgrade koje su imale problem sa zagađenjem zidova, deo stanova je pripao Gradu Beogradu, a 115 stanova je pušteno u prodaju.

U naselju „Stepa Stepanović“ na Voždovcu, koje je ranije izgrađeno na mestu istoimene kasarne, u pronudi je ostalo još oko 100 trosobnih stanova, kvadrature od oko 83 metra kvadratna koji se prodaju po ceni od 980 do 1.280 evra po metru kvadratnom sa PDV-om. Svi kupci trosobnih stanova dobijaju gratis garažno mesto.

GDS je nastavila svojim kupcima stanova u „Stepi Stepanović“ da odobrava beskamatne pozajmice do 20 odsto vrednosti stana, kao određenu vrstu stimulacije i pomoći za obezbeđivanje učešća za stambeni kredit. Kupac prvog stana koji ostvaruje pravo na povraćaj PDV-a deo beskamatne pozajmice do 9,1 odsto vraća Direkciji nakon refundacije PDV-a. Preostalih 11 odsto može da vrati bez kamate, sa rokom otplate do 10 godina.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Megi 17.01.2023.
Ovo je stvarno nešto posebno...kao u Švajca...
Stanko 14.01.2023.
Konačno nešto lepo na Zlatiboru! Stvarno pr...
Peks 13.01.2023.
Dozvolite vise legalizaciju kuca da moze da...
Mig 23.12.2022.
Zašto ne povezati Zrenjanin sa postojećim a...
DARKO 23.12.2022.
Naravno da su bespravni investitori motivis...

;