Auto-put Novi Sad-Ruma-Šabac u najboljim okolnostima dogodine

18.07.2016. | Tanjug

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović juče je izjavila da se završava potrebna dokumentacija za izgradnju auto-puta Novi Sad - Ruma - Šabac i da se u najboljim okolnostima početak gradnje može očekivati sredinom 2017. godine.

- Naše je da pripremimo dokumentaciju i da onda vidimo kako ćemo da finansiramo izgradnju. U najboljim okolnostima, mogli bismo očekivati sredinom sledeće godine početak gradnje. To znači da je sve kako treba - da završimo dokumentaciju i da sve ovo vreme radimo na traženju partnera za investiranje - rekla je Mihajlović novinarima u Beogradu.

Ona je navela da se nada se da će jedan deo dokumantacije biti završen do kraja leta, a drugi deo do marta iduće godine.

Mihajlović je dodala da kad god se ukaže prilika da se razgovara sa investitorima, većim ili manjim, razgovara se i o tom koridoru.

- Pokušavamo da nađemo najbolji mogući način za finaniranje.Taj projekat smo svrstali u 10 prioritetnih projekata, pored koridora 10 i 11 i dela železnice. Radili smo sa pokrajinskom vladom u prethodnom periodu, bilo je tu malo i zastoja, verujem da toga više biti neće - rekla je Mihajlović.

Tehnička dokumentacija se završava u roku, rekla je ministarka i dodala da se iz budžeta izdvaja novac dodatno i radi na studiji uticaja na životnu sredinu.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nenad 25.01.2022.
Kod krovne membrane ljudi greše zato što ps...
Goran 23.01.2022.
Sky Fort Sofia 202 m !
Gradjevinarstvo.rs 21.01.2022.
Tako je, ali Avaz Twist Tower ima visinu od...
Adi 20.01.2022.
Avaz Twist Tower Sarajevo Bosna i Hercegovi...
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...