IZOLACIJA-468X60-BANNER

AUSTROTHERM-970X250-BANNER

Auto-put Novi Sad-Ruma-Šabac u najboljim okolnostima dogodine

18.07.2016. | Tanjug

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović juče je izjavila da se završava potrebna dokumentacija za izgradnju auto-puta Novi Sad - Ruma - Šabac i da se u najboljim okolnostima početak gradnje može očekivati sredinom 2017. godine.

- Naše je da pripremimo dokumentaciju i da onda vidimo kako ćemo da finansiramo izgradnju. U najboljim okolnostima, mogli bismo očekivati sredinom sledeće godine početak gradnje. To znači da je sve kako treba - da završimo dokumentaciju i da sve ovo vreme radimo na traženju partnera za investiranje - rekla je Mihajlović novinarima u Beogradu.

Ona je navela da se nada se da će jedan deo dokumantacije biti završen do kraja leta, a drugi deo do marta iduće godine.

Mihajlović je dodala da kad god se ukaže prilika da se razgovara sa investitorima, većim ili manjim, razgovara se i o tom koridoru.

- Pokušavamo da nađemo najbolji mogući način za finaniranje.Taj projekat smo svrstali u 10 prioritetnih projekata, pored koridora 10 i 11 i dela železnice. Radili smo sa pokrajinskom vladom u prethodnom periodu, bilo je tu malo i zastoja, verujem da toga više biti neće - rekla je Mihajlović.

Tehnička dokumentacija se završava u roku, rekla je ministarka i dodala da se iz budžeta izdvaja novac dodatno i radi na studiji uticaja na životnu sredinu.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ODRŽIVA-ARHITEKTURA-300X120-BANNER

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Sky 19.09.2022.
Ako za ovo treba arhitekti veštačka intelig...
Nataša 16.09.2022.
Da li osb ploce mogu da se ušrafe/postave n...
Kupac 16.08.2022.
Meni je veoma teško odabrati pločice. Ja sa...
Crni Gruja 16.08.2022.
Stagnacija rasta gradnje je prevashodno zbo...
Petar 08.08.2022.
Odkud ideja da JKP treba da se bavi ovakvim...

;