IZOLACIJA-468X60-BANNER

"Luštica Bej" dobija infrastrukturu vrednu 90 miliona evra

14.06.2016. | Tanjug

U kompleksu „Luštica Bej“, na crnogorskom primorju, biće izgrađena infrastruktura vredna oko 90 miliona evra, što taj projekat svrstava u jedan od najvećih u Crnoj Gori.

- Planiramo izgradnju 30 kilometara saobraćajnica, 43 trafostanice, četiri rezervoara za vodu, kao i postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, koje će potom biti upotrebljene za navodnjavanje. Ukupna vrednost ovih radova je oko 90 miliona evra - saopštio je direktor planiranja i izgradnje „Luštice Bej“, Robert Peri.

Napominjući da se razvija nova turistička zajednica na lokaciji koja ne poseduje ni elementarnu infrastrukturu, Peri navodi da će u naselju biti izgrađen veliki rezervoar kao glavni prijemnik voda za „Lušticu Bej“, koji će biti povezan sa četiri manja distribuciona rezervoara za pojedine zone, prenosi Radio-televizija Crne Gore (RTCG).

www.pixabay.com

Snabdevanje električnom energijom biće obezbeđeno kroz sistem trafostanica od 10/0,4 kilovolt-ampera (kVA) i velikom trafostanicom 35/10 kVA.

Za sada „Luštica Bej“ raspolaže postrojenjem za preradu otpadnih voda manjeg kapaciteta za opsluživanje dve grupe zgrada koje su završene u aprilu prošle godine.

Već je izgrađeno 4,8 km otvorenih saobraćajnih koridora, od čega jedan deo sa završnim slojem i instalacijama (kablovima, cevima, kanalima za kišnicu, kanalizacionim kolektorima i telekomunikacijama).

- Pitanje vodosnabdevanja je ključno zbog zahteva za navodnjavanjem golf terena. Kapacitet raspoložive vode za preradu iz projekta „Luštica Bej“ trenutno neće biti dovoljan za navodnjavanje golf terena i na tome kompanija intenzivno radi - saopštila je menadžerka dizajna i planiranja u kompaniji Luštica Development, Spomenka Šotra.

Budući grad planiran je da ponudi sedam hotela, dve marine, prvi golf teren, rezidencijalne objekte, gradsko jezgro sa neophodnim sadržajima, poput škola, medicinske ustanove, policijske i vatrogasne stanice, i poljoprivredna dobra, navodi RTCG.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 28.11.2022.
Poštovani Gorane, U tekstu je naveden taj...
Goran 28.11.2022.
Valjalo bi i navesti probleme sa lepkom koj...
DARKO 14.11.2022.
Opet legalizacija? Problem je što država ne...
Rada 24.10.2022.
Bravo za firmu Gem Trade N.Sad. Mogli bi na...
DARKO 17.10.2022.
Bilo bi lepo kada bi posle 10 godina otvori...

;