INFONET-468X60-BANNER

Uskoro radovi na Ušću

01.06.2016. | M.A.K. | Novosti

Rekonstrukcija „Muzeja savremene umetnosti“ poverena je grupi izvođača na čelu sa beogradskim Termoinženjeringom. Ovo je odluka tenderske komisije za izvođenje građevinskih, zanatskih, mašinskih i elektro radova na zgradi MSU. Juče je istekao rok za žalbe i ukoliko nijedan od ostala četiri ponuđača nema prigovor, što će se znati posle novog sastanka komisije za javne nabavke (najverovatnije početkom sledeće nedelje), mogao bi biti potpisan ugovor, a potom bi mogli otpočeti i dugo očekivani radovi na Ušću.

U konzorcijumu koji predvodi Termoinženjering je i firma Koto, s kojom već sarađuju na obnovi „Narodnog muzeja“, s tim što je na Trgu republike Koto nosilac posla. U ovoj grupi ponuđača za MSU su još beogradske firme Eks ing B&P, Termovent - komerc i podizvođači TVI, Termo tim, Magmont, Alp inženjering. Ukupna vrednost posla, prema konkursu raspisanom 29. februara ove godine, procenjena je na nešto više od 645 miliona dinara, a komisija se odlučila za ponudu ove grupe od oko 515 miliona bez PDV-a, odnosno 617 miliona sa plaćenim porezom, koja je ujedno i najniža.

Drugorangirana je ponuda zemunskog Modulora (523 miliona, bez PDV-a), učesnika prethodnog maratonskog i kontradiktornog konkursa, poništenog krajem prošle godine. Izabrani Termoinženjering je tada imao srednju ponudu, dok se užička firma Jedinstvo, tada sa najvišom cenom, sada nije ni prijavila na konkurs. Aktuelna komisija se opredelila i da trećerangirana firma bude zemunska Gradina, sa ponudom od 546 miliona, bez troškova poreza.

Kao neprihvatljiva odbijena je ponuda grupe koju je predvodila kruševačka Morava in, od 555 miliona dinara. U obrazloženju navedenom u Odluci o dodeli ugovora (objavljenoj na sajtu MSU), vidi se da nisu podneli dokaze da imaju potrebne finansijske, poslovne i kadrovske kapacitete za ovaj posao. Zbog nepodnošenja dokaza o poslovnom i kadrovskom kapacitetu odbijena je i ponuda firme Italijana konstrucioni S.P.A., kao nosioca posla uz beogradsko preduzeće Bauvesen. Ova grupa nije dokazala ni da ispunjava obavezan uslov da ponuđač i njegov zakonski zastupnik nisu osuđivani za neko od krivičnih dela (kao član kriminalne grupe, dela protiv privrede, životne sredine, primanje ili davanje mita), niti da redovno izmiruju poreske dažbine.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;