INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Izgradnja muzičko-baletske škole sa koncertnom dvoranom

01.06.2016. | D. Ristić | Dnevnik

Izgradnja nove muzičko-baletske škole s koncertnom dvoranom trebalo bi da počne oko 10. juna, a pripremni radovi na raščišćavanju terena planirani su za ovu nedelju - rekao je član Gradskog veća za obrazovanje Vladimir Jelić.

Podsećamo, ugovorena je prva faza izgradnje te škole, s rokom izvođenja od šest meseci.

- S obzirom na veliku investicionu vrednost radova, oni će se odvijati u naredne tri-četiri godine, koliko je potrebno da se izgradi i opremi objekat od 15.000 kvadratnih metara, koji će, osim muzičke i baletske škole, sadržati i koncertnu dvoranu – objašnjava Jelić.

www.pixabay.com

Osim muzičko-baletske škole, koja će se graditi na Limanu 3, Jelić kaže da  su tokom letnjeg raspusta u planu  radovi na tekućem i investicionom održavanju novosadskih škola, što se odnosi na poslove ugovorene u prethodnom periodu. Po njegovim rečima, među najznačajnijim poduhvatima su izgradnja sportskog terena s tartan-podlogom i tribinama u OŠ „Ivan Gundulić“ na Čeneju, rekonstrukcija prozora, fasade i grejanja u OŠ „Ivo Andrić“ u Budisavi, zamena prozora u OŠ „Desanka Maksimović“ u Futogu, zamena krova i dela prozora u OŠ „Miroslav Antić“ u Futogu, rekonstrukcija sportskih terena, atmosferske kanalizacije, betoniranje kolskog ulaza u školu, ugradnja toplotnih pumpi i sanacija starog objekta od vlage u OŠ „Sveti Sava“ u Rumenki.

Radiće se i na zameni prozora i postavljanju termoizolacione fasade u OŠ „Dušan Radović“ na objektu u Temerinskoj ulici, ugradnji lifta za osobe s invaliditetom u OŠ „Đorđe Natošević“ i opremanju kuhinje u OŠ „Svetozar Marković Toza“.

Kako on kaže, Grad je potpisao i Protokol s Ministarstvom prosvete za finansiranje izgradnje fiskulturne sale u OŠ „Veljko Vlahović“ u Šangaju, nadogradnje OŠ „Ivo Lola Ribar“ i dogradnje objekta OŠ „Nikola Tesla“ s izgradnjom šest sportskih terena koje će finansirati Grad. Nakon ugovaranja, kaže Jelić, očekuje se da radovi u te tri osmoletke započnu krajem leta.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;