Izgradnja muzičko-baletske škole sa koncertnom dvoranom

01.06.2016. | D. Ristić | Dnevnik

Izgradnja nove muzičko-baletske škole s koncertnom dvoranom trebalo bi da počne oko 10. juna, a pripremni radovi na raščišćavanju terena planirani su za ovu nedelju - rekao je član Gradskog veća za obrazovanje Vladimir Jelić.

Podsećamo, ugovorena je prva faza izgradnje te škole, s rokom izvođenja od šest meseci.

- S obzirom na veliku investicionu vrednost radova, oni će se odvijati u naredne tri-četiri godine, koliko je potrebno da se izgradi i opremi objekat od 15.000 kvadratnih metara, koji će, osim muzičke i baletske škole, sadržati i koncertnu dvoranu – objašnjava Jelić.

www.pixabay.com

Osim muzičko-baletske škole, koja će se graditi na Limanu 3, Jelić kaže da  su tokom letnjeg raspusta u planu  radovi na tekućem i investicionom održavanju novosadskih škola, što se odnosi na poslove ugovorene u prethodnom periodu. Po njegovim rečima, među najznačajnijim poduhvatima su izgradnja sportskog terena s tartan-podlogom i tribinama u OŠ „Ivan Gundulić“ na Čeneju, rekonstrukcija prozora, fasade i grejanja u OŠ „Ivo Andrić“ u Budisavi, zamena prozora u OŠ „Desanka Maksimović“ u Futogu, zamena krova i dela prozora u OŠ „Miroslav Antić“ u Futogu, rekonstrukcija sportskih terena, atmosferske kanalizacije, betoniranje kolskog ulaza u školu, ugradnja toplotnih pumpi i sanacija starog objekta od vlage u OŠ „Sveti Sava“ u Rumenki.

Radiće se i na zameni prozora i postavljanju termoizolacione fasade u OŠ „Dušan Radović“ na objektu u Temerinskoj ulici, ugradnji lifta za osobe s invaliditetom u OŠ „Đorđe Natošević“ i opremanju kuhinje u OŠ „Svetozar Marković Toza“.

Kako on kaže, Grad je potpisao i Protokol s Ministarstvom prosvete za finansiranje izgradnje fiskulturne sale u OŠ „Veljko Vlahović“ u Šangaju, nadogradnje OŠ „Ivo Lola Ribar“ i dogradnje objekta OŠ „Nikola Tesla“ s izgradnjom šest sportskih terena koje će finansirati Grad. Nakon ugovaranja, kaže Jelić, očekuje se da radovi u te tri osmoletke započnu krajem leta.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Šumadinac 01.06.2020.
U taj program ulazimo i mi koji živimo u in...
Edin 28.05.2020.
Kako mogu poruciti ove bruseve za poliranje...
Jugoslav 26.05.2020.
Poštovani, Sve ovo je dobro i lepo objašnj...
Milan 18.05.2020.
Koja je preporucena debljina osb ploce kad ...
Darko 11.05.2020.
Još jedan razlog više da se pravi autoput R...