Kuće tonu i pucaju zbog gradnje tržnog centra

31.05.2016. | B92

Kuće stanara na Karaburmi, čiji su zidovi popucali kada je usled gradnje tržnog centra „Belgrade Plaza“ u martu proradilo klizište, i dalje tonu.

Postojeće pukotine u zidovima su sve veće, a svakodnevno se pojavljuju i nove. Ipak, u dogovoru sa nadležnima iz "Belgrade Plaza", domovi dvadesetak porodica u Uralskoj i Lipetskoj ulici bi trebalo da budu sanirani početkom septembra.

- Svakog jutra ugledam novu pukotinu na nekom zidu - govori Ljubica Marinović (63) iz Uralske 10.

Duž procepa u zidovima koji su nam u potpunosti ispucali 17. marta stavili smo novine. Pukotine su svuda - po plafonu, zidovima, ispod štokova prozora. Vrata na sobi smo morali da skratimo za pet santimetara, jer je kuća počela da tone!

Dvorište porodice Marinović puno je rupa, a u neke od njih i stopalo može da stane. Usled popuštanja tla, popucale su im i vodovodne cevi.

- Dolazili su ljudi iz „Belgrade Plaza” - navodi Ljubica. - Opet su gledali gde je šta napuklo, potonulo, kolika je šteta. Obećali su nam da će sve sanirati. Dogovor je da radovi počnu u septembru - dodaje ona.

Ipak, u toj izjavi saglasnosti koju su potpisali svi stanari čije su kuće oštećene, u članu četiri, navodi se da „Belgrade Plaza“ nakon popravke kuća u septembru nije više odgovorna za oštećenja koja bi se pojavila naknadno. Zato se mnogi od njih opravdanio pitaju kakav će biti kvalitet tih radova.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Mićo 20.11.2019.
Ko to kaže da je most graditi pored mosta j...
Invekta 18.11.2019.
Odlično rešenje, olakšava posao, a efekti s...
boki 14.11.2019.
kao prvo idealno ravnih dasaka iz paleta je...
Nemanja Rodić 05.11.2019.
Bravo,molim vas da pošaljete ekipu da okrpi...
Maja 19.10.2019.
Gde mogu da nabavim ovakav beton? I po koj...