INFONET-468X60-BANNER

Pri kraju izgradnja aneksa Poljoprivredno-veterinarske škole u Svilajncu

25.05.2016. | eKapija

Preostalo je još samo da se opremi amfiteatar i obavi tehnički prijem, pa da u Poljoprivredno-veterinarskoj školi sa domom učenika u kojem ima 420 kreveta kompletno bude završen aneks sa dodatnih 180 mesta. Prvi stanari će se useliti iduće školske godine, a trokrevetne i četvorokrevetne sobe sa etažnim kupatilom u najstarijem deli biće "ugašene", pa će kapacitet Doma iznositi 450 mesta, ali sa znatno više komfora.

Radove u školi koju trenutno pohađa 700 đaka su finansirali Ministarstvo prosvete, opština i sama obrazovna ustanova, a koštali su oko 200 miliona dinara.

- Školujemo poljoprivredne, veterinarske, prehrambene tehničare i tehničare hortikulture, te mesare i rukovaoce mehaničare poljoprivredne tehnike. Svi profili su popunjeni đacima iz čitave Srbije, kojima su na raspolaganju ekonomija, kabineti i veterinarska ambulanta – kaže Dejan Milanović, pomoćnik direktora zadužen za nastavu.

Nenad Milojević, pomoćnik direktora koji brine o praktičnom delu obrazovanja, kaže da se školska ekonomija prostire na 130 hektara, a tu su staklenik iz Holandije, tri savremena plastenika, 60 muznih krava i junadi u tovu, 200 svinja, od prasadi do tovnih nazimadi, farme sa pedesetak ovaca i 300 kokica nosilja, tako da je đačka ishrana u potpunosti zadovoljena hranom koju đaci sami proizvedu.

- Na stotinu hektara se bavimo ratarstvom, osam je pod voćnjacima, a po tri su opredeljena za povrtarstvo i vinogradarstvo. Raspolažemo i sa 22 hektara sertifikovane površine za organsku proizvodnju livadskog sena - zaključuje Milojević.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;