INFONET-468X60-BANNER

Počeli radovi na izgradnji hotela Hilton u Beogradu

19.05.2016. | Marija Komazec | N1

Kamen temeljac hotela Hilton položen je pre mesec dana u Beogradu, uoči samih izbora. Gradnja počinje tek sada, kako je navedeno, zbog zahtevnih procedura. Za ekipu televizije N1 otvorena je kapija gradilišta prestižnog hotela.

Mesec dana od polaganja kamena temeljca, činilo se da radovi na hotelu Hilton u centru Begrada nisu ni počeli. Kako za N1 objašnjavaju investitori, trenutno su u toku pripreme gradilišta. Iako su građevinsku dozvolu dobili još u februaru, početak radova odlagan je zbog komplikovane birokratske procedure, objašnjava predstavnik investitora Dragan Lazarević.

- Mi smo bili spremni za početak radova još pre dva meseca, ali formalno-pravno smo morali da sačekamo da fizički izađemo na teren i da počnemo da mobilišemo gradilište. Mi smo dugo pokušavali da počnemo, pa nismo mogli, ali u poslednje vreme smo dobili sve (dozvole), što mi smatramo zadovoljavajućom saradnjom - kaže Lazarević.

Investicija, čija je vrednost oko 70 miliona evra, trebalo bi da zaposli oko 300 ljudi. Prema rečima predstavnika investitora Ilije Buturovića, prvih šest meseci radiće se samo ispod zemlje. Izvođači radova su uglavnom firme iz Srbije.

- Što se tiče konstrukcije mi smo angažovali lokalne firme, da tako kažem, koje će raditi zaštitu temeljne jame i konstrukciju do kote nula, i iznad kote nula. A što se tiče materijala, naravno da je projektom predviđeno dosta toga što je uvozni materijal, ali ugradnja tog materijala takođe će biti od strane uglavnom srpske operative - objašnjava Buturović.

Završetak radova na Hiltonu očekuje se 2018. godine. Hotel poznatog lanca u Beogradu će imati 250 soba i apartmana rapsoređenih na osam spratova.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;