Počela rekonstrukcija termalnih bazena na Paliću

11.05.2016. | J. Lemajić | Novosti

Već godinama se govori da su geotermalni potencijali Palića potpuno neiskorišćeni, ali dosad nije postojala volja, ali ni novac, da se zaista uloži u oživljavanje banjskog turizma. Prvi korak je načinilo je preduzeće „Park Palić“ i počelo rekonstrukciju termalnih bazena.

Prva faza radova predviđa prečišćavanje i dezinfekciju termomineralnih voda i sanaciju bazena, za šta će preduzeće izdvojiti tri miliona dinara. U narednoj fazi bazeni će se pokriti i izgradiće se podno grejanje na površini od oko 400 kvadratnih metara, a potom sledi rekonstrukcija kabina. Posao bi trebalo da bude završen do kraja leta, a novac je obezbeđen putem konkursa Ministarstva trgovine i turizma.

Mašinska soba je srce ovog bazenskog kompleksa, jer je to mesto gde se voda prečišćava i dezinfikuje. Ona je bila van funkcije poslednjih 15 godina, jer je posle poplave uništena većina opreme.

- Vraćanje u život ove tehničke opreme nije nimalo jednostavno - kaže Miladin Vidaković, zamenik direktora preduzeća „Park Palić“. - Od oktobra prošle godine krenuli smo sa obnavljanjem, i to nam je odnelo dosta vremena i truda, ali odlučni smo da posao završimo i osposobimo banju za dalji rad i sprovedemo planirano za ovaj kompleks.

Sanacijom termalnog bazena i izgradnjom dodatnih pratećih sadržaja, banjski turizam na Paliću bi ponovo oživeo, a Muški štrand bi dobio novi izgled.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Шумадинац 16.09.2019.
1. Смедерево - Зрењанин - Кикинда - Хоргош....
Darko 09.09.2019.
Po zakonu za sve nelegalno izgrađene objekt...
Miodrag 27.08.2019.
Jedno pitanje. Šta ako je investitor NN lic...
Mladen 20.08.2019.
Mogao je put za Cacak i preko Panceva, srec...
Nikola K. 12.08.2019.
Oni koji to rade nisu normalni. Taj kip je ...