INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Počela rekonstrukcija termalnih bazena na Paliću

11.05.2016. | J. Lemajić | Novosti

Već godinama se govori da su geotermalni potencijali Palića potpuno neiskorišćeni, ali dosad nije postojala volja, ali ni novac, da se zaista uloži u oživljavanje banjskog turizma. Prvi korak je načinilo je preduzeće „Park Palić“ i počelo rekonstrukciju termalnih bazena.

Prva faza radova predviđa prečišćavanje i dezinfekciju termomineralnih voda i sanaciju bazena, za šta će preduzeće izdvojiti tri miliona dinara. U narednoj fazi bazeni će se pokriti i izgradiće se podno grejanje na površini od oko 400 kvadratnih metara, a potom sledi rekonstrukcija kabina. Posao bi trebalo da bude završen do kraja leta, a novac je obezbeđen putem konkursa Ministarstva trgovine i turizma.

Mašinska soba je srce ovog bazenskog kompleksa, jer je to mesto gde se voda prečišćava i dezinfikuje. Ona je bila van funkcije poslednjih 15 godina, jer je posle poplave uništena većina opreme.

- Vraćanje u život ove tehničke opreme nije nimalo jednostavno - kaže Miladin Vidaković, zamenik direktora preduzeća „Park Palić“. - Od oktobra prošle godine krenuli smo sa obnavljanjem, i to nam je odnelo dosta vremena i truda, ali odlučni smo da posao završimo i osposobimo banju za dalji rad i sprovedemo planirano za ovaj kompleks.

Sanacijom termalnog bazena i izgradnjom dodatnih pratećih sadržaja, banjski turizam na Paliću bi ponovo oživeo, a Muški štrand bi dobio novi izgled.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;