Obnova Gradića Pejton 2017.

04.05.2016. | FoNet

- Plan je da se Gradić Pejton na Vračaru renovira i vrati u prvobitno stanje, a rekonstrukcija bi trebalo da počne 2017. godine, kada se reši imovinsko-pravni status tamošnjih objekata, kako bi se očuvao kao zanatski i kulturni centar – izjavio je gradski menadžer Goran Vesić.

On je za „Blic“ rekao da treba da se definitivno reši status Gradića Pejton jer je to važan objekat koji je radio arhitekta Ranko Radović.

- Glavni gradski urbanista Milutin Folić i ja razgovarali smo sa zakupcima, napravili zajedničku komisiju koja bi trebalo da definiše odnose kako da trajno rešimo problem, napomenuo je Vesić i dodao da je iniciran plan koji će predvideti zanatsko-poslovni centar, u kome će moći da budu samo oni koji se bave starim zanatima i delatnostima – navodi Vesić. - To su privremeni objekti i moramo da ih pretvorimo u trajne kako bismo mogli da ih upišemo u svojinu grada i da krenemo u rekonstrukciju.

Prema njegovim rečima, gradskim odlukama će biti propisano da tamo budu samo stari zanati, antikvarnice, da to bude kulturno središte, jer samo tako ima smisla da Pejton živi.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Ujka Vasa 20.10.2020.
Bojler je odličnog kvaliteta. Vreme je da ...
mile 15.10.2020.
Lepsa je nasa na Slaviji.
Bojan 17.09.2020.
Rokovi su prosli...zjape rupe, tu i tamo na...
Andrea 13.09.2020.
Svidja mi se ova ideja ali ne znam koliko j...
Žilijen 09.09.2020.
Da li ima neka informacija o ovom tenderu? ...