PRIJAVA-468X60-BANNER

Počeli radovi na pruzi između Niša i Preševa

19.04.2016. | Beta

Direktor Medija centra „Železnica Srbije“, Nenad Stanisavljević, izjavo je da zbog radova na nekoliko deonica na železničkom Koridoru 10 od Niša do Preševa do juna neće saobraćati međunarodni vozovi od Beograda ka Skoplju i Solunu.

Stanisavljević je za agenciju „Beta“ izjavio da je vrednost radova koji će se na južnom delu Koridora 10 izvoditi u naredna dva meseca 26,4 miliona dolara, kao i da se finansiraju iz ruskog kredita za modernizaciju srpskih železnica.

- Radovi će se odvijati u dve faze. Počinjemo sa rekonstrukcijom i modernizacijom deonica Vranjska Banja-Ristovac, u dužini od 17,7 kilometara, kao i Bujanovac-Bukurevac, dužine 13,7 kilometara, a nakon toga počeće i rekonstrukcija deonice između stanica Vinarci i Đorđevo – rekao je on.

www.pixabay.com

Prema njegovim rečima lokalni putnički vozovi između Niša i Preševa saobraćaće u istom periodu samo do Leskovca.

- Od juna do septembra, tokom letnje turističke sezone, odvijaće se samo radovi koji ne zahtevaju obustavu železničkog saobraćaja, i to u stanicama Leskovac, Vranjska Banja, Vranje, Bujanovac i Bukurevac. Međunarodni železnički saobraćaj odvijaće se normalno – rekao je Stanisavljević.

Prema njegovim rečima, druga faza rekonstrukcije južnog dela Koridora 10 kroz Srbiju počeće u septembru i trajaće do maja 2017.godine, kada se očekuje završetak rekonstrukcije i modernizacije predviđenih deonica.

Izvođač radova na rekonstrukciji pruge na železničkom Koridoru 10 je ruska kompanija „RŽD International“, koja je zadužena za realizaciju ruskog kredita namenjenog modernizaciji srpske železnice.

Prilikom rekonstrukcije predviđenih deonica na Koridoru 10 biće angažovane i kompanije iz Srbije – „ZGOP“ iz Novog Sada, kao i „Energoprojekti-Miskogradnja“ i „MBA-Ratko Mitrović“ iz Beograda.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Megi 17.01.2023.
Ovo je stvarno nešto posebno...kao u Švajca...
Stanko 14.01.2023.
Konačno nešto lepo na Zlatiboru! Stvarno pr...
Peks 13.01.2023.
Dozvolite vise legalizaciju kuca da moze da...
Mig 23.12.2022.
Zašto ne povezati Zrenjanin sa postojećim a...
DARKO 23.12.2022.
Naravno da su bespravni investitori motivis...

;