INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Posle pet godina Tašmajdan spreman za svečano otvaranje

12.04.2016. | Mateja Beljan | Blic

Nakon pet godina rekonstrukcije, završeni su radovi na stadionu Tašmajdan, a svečano otvaranje biće 22. aprila.

- Stadion sada izgleda prelepo. Biće multifunkcionalan, kao što je i bio, ali na savremeniji i bolji način. Modernizovan je, a bezbednosni aspekti su značajno pojačani. Prilikom projektovanja i izvođenja radova moralo se voditi računa o tome da stadion zadrži svoj autentični izgled i u tome se zaista uspelo. Stadion je dobio izgled iz 1954. godine – priča za „Blic“ Milan Novović, direktor „Tašmajdana“.

Stadion će imati multifunkcinalnu podlogu, što znači da će na njemu moći da se igraju mečevi gotvo svih sportova, izuzev fudbala.

- Stadion će imati 5.348 metara kvadratnih zatvorenog i 9.500 otvorenog prostora. Moći će da primi oko 10.500 posetilaca od toga 7.500 na tribinama i oko 3.000 na samom terenu. Dimenzije terena su 30 sa 60 metara. Urađene su potpuno nove svlačionice, poslovni prostori, napravljen je i prostor za rad novinara – kazao je za „Blic“ gradski menadžer Goran Vesić.

Druga faza završena je sa malim, ali opravdanim zakašnjenjem oko mesec dana, a na rekonstrukciju stadiona čekalo se jer je bilo probijanja rokova u prethodnoj fazi koja je obuhvatala zahtevne radove.

- Na samom sadionu nalazi se miocenski sprud, prirodno dobro koje je zaštićeno i koje može biti jedan od uzroka ovolikog trajanja radova. On je morao biti zaštićen na poseban način i rekao bih da se svaki dinar uložen u tu zaštitu isplatio, jer je stadionu dao rustičnu notu – kazao je direktor Novović.

Nakon ove rekonstrukcije, na stadionu će zimi konačno ponovo biti otvoreno čuveno klizalište, simbol Tašmajdana.

- Ledena ploča koja je na stadionu bila formirana tokom zimskih meseci nije funkcionisla 15-20 godina. Urađena je kompletna instalacija, a prošle godine je rađena proba leda – kazao je Novović dodajući da će i sala u kojoj su se nekada trenirali borilački sportovi ponovo biti otvorena.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;