Počela rekonstrukcija najveće beogradske pijace

01.04.2016. | Tanjug

- Radovi na rekonstrukciji najveće beogradske pijace Kalenić su počeli, a oni će se za dve godine odvijati u četiri faze – izjavio je gradski menadžer Goran Vesić.

Vesić kaže da će se voditi računa da se sačuva pijaca kao autentična ambijentalna celina, tako da Kalenić ostane izvorna tržnica, samo uređenija, a tokom radova će normalno raditi. Objašnjava da će se Kalenić raditi fazno, a da će za četiri planirane faze biti potrebno oko dve godine radova.

U prvoj fazi, koja je, kako je precizirao, počela prošle nedelje, ruše se stari i prave novi lokali u ulici Maksima Gorkog, a potom će biti isto urađeno sa lokalima iz Njegoševe ulice. U drugoj fazi biće rekonstruisan deo „između dve kapije“, a planira se da on bude natkriven.

Prema Vesićevim rečima, u trećoj fazi biće sređena sadašnja zatvorena hala, da bi se na kraju, u četvrtoj fazi uredio otvoreni deo pijace. U okviru četvrte faze biće izgrađena garaža na mestu sadašnjeg fast parka, koja će imati kapacitet oko 200 vozila, od kojih će deo biti za prodavce, a deo za kupce i stanare okolnih zgrada.

- Sačuvaćemo i restauritati velike kamene kocke, koje se sada nalaze na otvorenom delu pijace. One će opet dobiti funkciju. Što se tiče tezgi, one će biti moderne i konforne i za kupce i za prodavce – navodi Vesić, dodajući da će se uporedo sa uređenjem Kalenić pijace početi i pretvaranje Njegoševe ulice u pešačku zonu, sa parkinzima ispod šetališta.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


ENERSET
ENERSET
NOVI BEOGRAD
www.enerset.rs

BAN-INOX
BAN-INOX
STARA PAZOVA-NOVI BANOVCI
www.ban-inox.rs

NIMEL
NIMEL
NOVI BEOGRAD

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Ujka Vasa 20.10.2020.
Bojler je odličnog kvaliteta. Vreme je da ...
mile 15.10.2020.
Lepsa je nasa na Slaviji.
Bojan 17.09.2020.
Rokovi su prosli...zjape rupe, tu i tamo na...
Andrea 13.09.2020.
Svidja mi se ova ideja ali ne znam koliko j...
Žilijen 09.09.2020.
Da li ima neka informacija o ovom tenderu? ...