INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Počela rekonstrukcija najveće beogradske pijace

01.04.2016. | Tanjug

- Radovi na rekonstrukciji najveće beogradske pijace Kalenić su počeli, a oni će se za dve godine odvijati u četiri faze – izjavio je gradski menadžer Goran Vesić.

Vesić kaže da će se voditi računa da se sačuva pijaca kao autentična ambijentalna celina, tako da Kalenić ostane izvorna tržnica, samo uređenija, a tokom radova će normalno raditi. Objašnjava da će se Kalenić raditi fazno, a da će za četiri planirane faze biti potrebno oko dve godine radova.

U prvoj fazi, koja je, kako je precizirao, počela prošle nedelje, ruše se stari i prave novi lokali u ulici Maksima Gorkog, a potom će biti isto urađeno sa lokalima iz Njegoševe ulice. U drugoj fazi biće rekonstruisan deo „između dve kapije“, a planira se da on bude natkriven.

Prema Vesićevim rečima, u trećoj fazi biće sređena sadašnja zatvorena hala, da bi se na kraju, u četvrtoj fazi uredio otvoreni deo pijace. U okviru četvrte faze biće izgrađena garaža na mestu sadašnjeg fast parka, koja će imati kapacitet oko 200 vozila, od kojih će deo biti za prodavce, a deo za kupce i stanare okolnih zgrada.

- Sačuvaćemo i restauritati velike kamene kocke, koje se sada nalaze na otvorenom delu pijace. One će opet dobiti funkciju. Što se tiče tezgi, one će biti moderne i konforne i za kupce i za prodavce – navodi Vesić, dodajući da će se uporedo sa uređenjem Kalenić pijace početi i pretvaranje Njegoševe ulice u pešačku zonu, sa parkinzima ispod šetališta.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;