INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Zaobilaženje Obilaznice

23.03.2016. | Beobuild

Situacija na izgradnji Obilaznice oko Beograda i dalje se ne popravlja, radovi kasne na svim pozicijama, a rokovi gradnje su davno izgubili smisao. Dinamika je neopisivo spora, pa je promene na terenu moguće pratiti samo u dugačkim vremenskim intervalima. Posle četiri godine gradnje petlja Batajnica još nije završena u celosti, da ne govorimo o tome da naselje Batajnica još uvek nema vezu sa istoimenom petljom. Povrh svega, novi zastoj je i na mostu kod Ostružnice, gde „Putevi Srbije“ više od dva meseca nakon potpisivanja ugovora još uvek nisu uveli izvođača na gradilište.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Redakcija portala je „Beobuilda“ pokušala da sazna razloge zastoja na mostu kod Ostružnice i zašto izvođač nije uveden u posao, međutim niko od nadležnih nije hteo da govori o tome. Iako su radovi svečano otvoreni početkom godine, mašine koje su se nalazile na ceremoniji brzo su uklonjenje, a gradilište je i dalje potpuno pusto dva meseca kasnije. Tako se i na ovom segmentu Obilaznice ponovo ponavlja ista matrica kojom je ovaj strateški projekat dospeo u treću deceniju realizacije.

Slično je i na deonici od Dobanovaca do Ostružnice, odnosno dogradnji leve trake auto-puta u dužini od deset kilometara, koja je krenula da se gradi početkom 2014. godine. Njeno otvaranje planirano je za decembar iste godine, ali ni dan danas radovi nisu završeni! Kakve kalkulacije stoje iza produženih rokova nije poznato, ali dobra vest je da su skoro svi radovi završeni i da bi vrlo brzo sve moglo da bude spremno za saobraćaj.

Iako deo svih predizbornih kampanja, projekat Obilaznice posle izbora ostaje daleko od očiju birača, što je i najverovatniji razlog stalnog zapostavljanja. Ako ni zbog čega drugog, ova tranzitna saobraćajnica mora biti unapređena zbog bezbednosti. Crne tačke stalno odnose nove živote, a i tokom našeg obilaska dogodilo se izletanje kamiona na uklapanju nezavršene deonice. Srećom ovog puta nije bilo povređenih. Krajnje je vreme da se nešto promeni, ovaj projekat je previše čekao.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;