PRIJAVA-468X60-BANNER

Kopaju "Plazu", a zatrpavaju Dunav

15.03.2016. | K. M. | Novosti

Nedozvoljeno istovaranje zemljište na desnoj obali Dunava, nizvodno od rukavca na Adi Huji, intenziviralo se od kad su se radnici doselili na gradilište budućeg tržnog centra „Beograd plaza“ na Karaburmi.

Kamioni kompanije „Vlado baumaschinen“, podizvođača angažovane firme „Novkol“ kojoj je poverena prva faza radova, svakodnevno, u razmacima od 15 minuta, izlaze sa gradilišta i odlaze u pravcu dunavskog rukavca. U „Sekretarijatu za inspekcijski nadzor“ tvrde da je protiv ovog preduzeća, zbog nedozvoljenog deponovanja na ovu lokaciju, već podneta prijava za privredni prestup.

Ilustracija (www.pixabay.com)

I dok temelji novog tržnog centra na Karaburmi ubrzano niču, tako se obala Dunava kraj Ade Huje polako zatrpava. Kiperi puni zemlje i šuta neprestano cirkulišu od gradilišta do obale reke, gde je prema tvrdnjama „Sekretarijata za inspekcijske poslove za odlaganje i skladištenje građevinskog otpada“ potrebna posebna građevinska dozvola.

- Vodna inspekcija je tokom januara donela rešenje kojim je preduzeću „Vlado baumaschinen“, čiji su kamioni zatečeni u nasipanju, zabranila deponovanje zemlje na vodnom zemljištu u rukavcu Dunava na Adi Huji – tvrde u „Sekretarijatu“. - Kako su kamioni ovog preduzeća i po prijemu rešenja, u više navrata zatečeni kako i dalje odlažu zemlju na predmetnoj lokaciji, inspektori su podneli prijavu za privredni prestup i zahtev za pokretanje prekršajnog postupka.

„Plaza“: Mi nismo odgovorni

„Plaza centri Srbija“ ogradili su se od aktivnosti izvođača radova, u ovom slučaju firme „Novkol a. d.“, koja je kao podizvođača angažovala preduzeće „Vlado baumaschinen“.

- Za pribavljanje dozvola za odvoženje zemljište zadužen je izvođač radova – kažu u „Plaza centru Srbija“. - Ističemo da naši izvođači radova imaju obavezu da poštuju važeće propise i prema našnjem saznanju, to je do sada uvek bio slučaj.

Inspektori

Lokacije na desnoj obali Dunava, nizvodno od rukavca na Karaburmi, česte su na spisku različitih gradskih inspektora.

- Inspektori za zaštitu životne sredine zatekli su autoprevoznike kako istovaruju građevinski otpad, pa je protiv njih podneta prijava Prekršajnom sudu. Takođe, vodna inspekcija je u više navrata zatekla kamione koji istovaruju zemlju na vodno zemljište – kažu podaci gradske uprave.

 

 

Komentari: 1

Monika 15.03.2016 10.40.12

I posle su nam svi drugi krivi, sem nas samih, kada nam kuce zaplivaju sa sve pokucstvom. Stvarno necuveno. Uvek ce kod nas biti ovakvih pametnjakovica, koju su jaci od drzave i zakona. Po sistemu "ne moze nam niko nista". I u ovom slucaju treba da odgovara investitor iliti onaj koji daje novac da se ovo gradi a on sa firmama koje je unajmio neka svodi racune, kada na ime kazne, plati neki milion zato sto zagadjuje reke, itd. A ne da pere ruke, kako sto to inace rade.

VESTI /iz kategorije/


DOKA-300X250-BANNER

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Jovan Vranjes 01.02.2023.
Zemljiste je bilo opstinsko,kupili smo ga i...
Pablo 01.02.2023.
Nema gradnje nikakve gospodo preduzetnici. ...
Nena 31.01.2023.
Ima li nade da se u Sadovima kod zeleznicke...
Jovan Vranjes 30.01.2023.
Da li cemo mi koji odavno trazimo legalizac...
DARKO 30.01.2023.
Ne može legalizacija objekata građenih na t...

;