INFONET-468X60-BANNER

Radovi na proširenju Tošinog bunara

29.02.2016. | Beobuild

Radovi na uklanjanju uskog grla na Tošinom bunaru nalaze se na sredini predviđenih rokova i za sada izgradnja teče po planu. U prethodnom periodu radovi su bili fokusirani na izgradnju nove 300 metara dugačke deonice, dok će se u narednim mesecima nova saobraćajnica uklapati sa postojećom infrastrukturom. U sklopu ovog proširenja biće rekonstruisana i raskrsnica Tošinog bunara sa Ulicom Nikole Dobrovića, kao važnog ukrštanja sa budućom trasom Unutrašnjeg magistralnog poluprstena.

Na gradilištu nove deonice završeni su skoro svi radovi na podzemnim instalacijama, a preostaje samo da se završi provlačenje instalacija za rasvetu, kao i postavljanje stubova rasvete u oviru razdelnog pojasa. Do sada su postavljene slivničke veze, veći deo kanalizacionih i vodovodnih cevi, kao i šahte za odvođenje atmosferskih voda u okviru razdelnog ostrva i na bočnim krajevima saobraćajnice. Nedavno su počeli i radovi na gornjem stroju kolovozne konstrukcije, tako da se na novoj trasi već nasipa tucanik nakon čega sledi ugradnja ivičnjaka.

Kako bi se ispoštovali svi rokovi na gradilištu se radi i vikendom, a vrednost celog posla iznosi 129 miliona dinara. Prema ugovoru rok za završetak radova je 149 dana od uvođenja u posao. Kako su radovi počeli početkom decembra, za očekivati je da nova deonica bude otvorena do maja. Radove izvodi domaće preduzeće „AR Gradnja“.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;