INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Rekonstrukcija kanalizacije u centru Karlovaca

26.02.2016. | Z. Ml. | Dnevnik

Rekonstrukcija fekalne kanalizacije u centru Sremskih Karlovaca počela je i, po ugovoru s izvođačem radova, preduzećem „Graditelj NS”, trebalo bi da bude završena za 60 kalendarskih dana.

Radovima će biti obuhvaćen ceo Trg Branka Radičevića, uključujući i prostor ispred Magistrata, kao i deo Ulice patrijarha Rajačića, koji se uliva u centralni gradski trg.Reč je o prvoj fazi radova. Projektom je predviđena obnova kanalizacije od Trga Branka Radičevića do crpne stanice u Kišovoj bari, ali, pošto se radi o velikoj investiciji, podeljena je u tri etape.

Ilustracija (www.pixabay.com)

- Svi smo svedoci izlivanja fekalne kanalizacije iz šahtova u centru nakon obilnih kiša – kaže pomoćnica predsednika sremskokarlovačke opštine Brigita Dimitrijević. - U sklopu radova, slivnici će biti povezani na atmosfersku kanalizaciju umesto na fekalnu, što je sada slučaj, pa se nadamo da će se na Trgu Branka Radičevića voda manje zadržavati. S druge strane, rekonstrukcija je bila preko potrebna i zbog toga što su cevi dotrajale.

Brigita Dimitrijević napominje da sadašnji radovi neće u potpunosti otkloniti probleme s izlivanjem sadržaja iz fekalne kanalizacije pri obilnim padavinama, ali će ih smanjiti. Tek rekonstrukcijom crpne stanice, što je takođe predviđeno projektno-tehničkom dokumentacijom, može se očekivati da taj problem bude definitivno rešen.

- Novac za prvu fazu radova, nešto više od pet miliona dinara, dobili smo od Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo – kaže Brigita Dimitrijević. – Vrednost investicije je 6.213.955 dinara, bez PDV-a. Naša obaveza je da platimo PDV i 20 odsto od neoporezovanog iznosa. Očekivali smo od „Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine“ novac i za rekonstrukciju crpne stanice, ali ga lane nismo dobili pa ćemo pokušati i ove godine. „Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo“ finansirao je u najvećoj meri i izradu projektno-tehničke dokumentacije za ovaj posao.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;