INFONET-468X60-BANNER

MLADOST-970X250-BANNER

Samolepljiva FPO krovna folija BauderTHERMOPLAN SK

23.02.2016. | Gradjevinarstvo.rs

Paul Bauder GmbH & Co. KG, proizvođač krovnih sistema za hidroizolaciju, toplotnu izolaciju i ozelenjavanje krova, na tržište donosi membranu BauderTHERMOPLAN SK 15 i SK 18 – samolepljivu, visokokvalitetnu FPO-PP krovnu membranu. Na ovaj način objedinjuju se prednosti laganih folija sa jednostavnim i brzim postavljanjem bez dodatnih prodora/učvršćenja. Tako se velike površine lakih industrijskih krovova i hala mogu dugotrajno hidroizolovati na siguran i ekonomičan način.

Učvršćenje jednoslojnih sintetičkih membrana u određenim tačkama ili linijski omogućava dilataciju krovnog sistema bez prednaprezanja. Sa novom membranom BauderTHERMOPLAN SK 15/ SK 18, Paul Bauder GmbH & Co. KG kombinuje već dokazan kvalitet sintetičke membrane BauderTHERMOPLAN na bazi FPO-PP i tehniku jednostavnog samolepljivog postavljanja za sigurnu i ekonomičnu hidroizolaciju ravnih krovova velikih površina.

Kvalitet i najveća efikasnost
BauderTHERMOPLAN je savremeni visokokvalitetni hidroizolacioni sistem na bazi FPO-PP sa posebnim ojačanjem visoke zatezne čvrstoće i već godinama u praksi dokazuje svoju izvrsnost.
Samolepljivi sloj na posebnoj tkanini koja služi kao izravnavajući sloj i nalazi se između samolepljive mase i hidroizolacione folije, pretvara BauderTHERMOPLAN u samolepljivi BauderTHERMOPLAN SK. BauderTHERMOPLAN SK u potpunosti je kompatibilan sa folijama BauderTHERMOPLAN T i BauderTHERMOFIN F.

BauderTHERMOPLAN SK – kombinacija sa mnogo prednosti
Kombinacija karakteristika kvalitetne i ekološki prihvatljive FPO krovne membrane sa tehnikom samolepljivog postavljanja čini novu hidroizolacionu membranu BauderTHERMOPLAN SK još efikasnijom.

Ona omogućava:

  • lepljenje na površini krova sigurno od udara vetra,
  • oblikovanje celom površinom lepljenih priključaka,
  • brzo postavljanje bez probijanja površine mehaničkim učvršćivanjem,

i pruža

  • izvrsno trenutno lepljenje i
  • dugotrajno prianjanje i spajanje sa podlogom.

BauderTHERMOPLAN SK 15/ SK 18 membrane proizvode se u debljini 1,5 odnosno 1,8 mm i širini 1,5 m, sa 2 uzdužne ivice bez tkanine i lepka. Takođe su dostupne i dodatne trake u širini 75 cm sa 1 uzdužnom ivicom bez tkanine i lepka.

Brzo postavljanje
SK označava „samolepljivo“ (nem. selbstklebend), a time vrlo brzo i jednostavno postavljanje na površini, naročito na PIR toplotnu izolaciju kaširanu aluminijumom, ali i na prethodno pripremljenu podlogu od OSB ploča ili lima u području atika/vertikala. Krovna membrana se odmota do polovine rolne, iseče se zaštitna folija i paralelno skida sa rolne dok se membrana pritiska na podlogu čistom i širokom posebnom metlom ili valjkom. Dodatne samolepljive trake širine 75 cm idealne su za brzi priključak na atiku ili vertikale. Pri tome se dodatne trake najpre oblikuju i saviju, zaštitna folija iseče skladno sa odstojanjem i korak po korak skida dok se membrana pritiska na podlogu.

Efikasno sistemsko rešenje za višenamensku upotrebu
BauderTHERMOPLAN SK 15 i SK 18 ima širok spektar upotrebe, od industrijskih i komercijalnih građevina pa sve do terasa i balkona na stambenim zgradama. Visokokvalitetne FPO membrane otporne su na uticaj atmosferilija i hemikalija, podnose visoka mehanička opterećenja, kompatibilne su sa bitumenom i otporne na prodor korena zbog čega su idealne za lake krovne konstrukcije.

Distributer za R. Srbiju:
KONSTRAKTA BAU d.o.o. Zagorska 34/20 Beograd
062 558 431; konstraktadoo@gmail.com; www.bauder.rs www.bauder.de

Paul Bauder GmbH & Co. KG
Porodična firma Paul Bauder GmbH & Co. KG iz Štutgarta vodeći je proizvođač krovnih sistema u Evropi. Porodica rukovodi firmom više od 150 godina. Firma Bauder, na jednom mestu, nudi kompletna rešenja i materijale za zaptivanje, izolaciju, ozelenjavanje, kao i poboljšanje energetske efikasnosti, i sa poverenjem nudi projektantima, investitorima i izvođačima najbolja rešenja za njihove krovove.
Svaki četvrti ravni krov i svaki peti kosi krov je u Nemačkoj pokriven Bauderovim materijalima.
Firma zapošljava oko 900 radnika koji rade u glavnoj fabrici u Štutgartu i u pet drugih fabrika u Bohumu, Landsbergu blizu Halea, Ahimu, u blizini Bremena, Bernsdorfu i Švepnicu kod Drezdena. Šest prodajnih jedinica u Nemačkoj i firme ćerke u 13 zemalja osiguravaju stalnu podršku kupcima.

Bauderov kontakt:
Matija Ivoković
BAUDER D.O.O.
I.G. Kovačića 54, Vukovar
+385 32 416 916; +385 32 416 796; info@bauder.rs

Skladište Zagreb:
Savska ulica 114c, Ivanja Reka

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


MLADOST-300X250-BANNER
REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;