Počinje gradnja zdravstvene stanice u Malom Mokrom Lugu

02.02.2016. | Tanjug

- Grad Beograd uskoro će početi izgradnju zdravstvene stanice u Malom Mokrom Lugu, radi rešavanja problema nedostajućih objekata zdravstvene zaštite – izjavio je direktor „Agencije za investicije i stanovanje“ Luka Petrović.

Prema njegovim rečima, gradnja će se finansirati posredstvom „Agencije“, objekat će se nalaziti u Bosanskoj ulici u Malom Mokrom Lugu, na Zvezdari. Petrović je istakao da je rok za izvođenje radova deset meseci, a planirano je da radovi počnu sredinom februara.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Prema njegovim rečima, procenjeno je da će ukupna investicija, koja pored sredstava za izvođenje radova obuhvata i troškove stručnog nadzora, priključenja na infrastrukturu i drugo, iznositi oko sedamdeset miliona dinara.

Tehničku dokumentaciju, građevinsku dozvolu i tehnički pregled izvedenih radova obezbedili su „Sekretarijat za zdravstvo“ i Gradska opština Zvezdara. „Agencija za investicije i stanovanje“ zaključila je ugovor sa izvođačem radova firmom „Zidar“ iz Negotina.

Petrović je za „Beoinfo“ objasnio da će se objekat sastojati iz dva krila koja formiraju konfiguraciju „T“ oblika, a ukupna površina iznosiće oko 750 kvadratnih metara. U prizemlju će se nalaziti prostorije službe opšte zdravstvene zaštite, čekaonica sa hodnikom, kartoteka, tri lekarske ordinacije, prostorija za intervencije, previjalište, sanitarne prostorije za pacijente i blok zajedničkih prostorija za medicinsko osoblje. Predviđeno je da na spratu budu prostorije stomatološke službe, kao i prostorije za edukaciju i patronažu. U podrumu bi trebalo da budu smeštene zajedničke pomoćne i tehničke prostorije, a objekat će, kako je rekao Petrović, biti opremljen svim potrebnim instalacijama vodovoda i kanalizacije, elektro i mašinskim instalacijama.

- Na parceli je predviđena i izgradnja novog objekta trafostanice, kao i dečje igralište – dodao je on.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Denis 14.02.2020.
Molim vas za informaciju koja je cena izola...
Dejan 11.02.2020.
De se moze kupiti alat i materijali za ovaj...
Molan 08.02.2020.
cena vakum lifta ,izvodjac u Srbiji. Sprat...
Bojan Djordjevic 08.02.2020.
Interesuje me cena kljuc u ruke "kuca od st...
Lena 07.02.2020.
... neka dodju da svicarcima izgrade drugu ...