INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Radovi na Slaviji ne počinju pre maja

01.02.2016. | M. T. Kovačević | Novosti

Tender za izvođače radova na Trgu Slavija biće raspisan u februaru, a rekonstrukcija bi trebalo da počne u maju, tvrde u „Agenciji za investicije i stanovanje grada Beograda“.

U nekoliko navrata najavljivano je da će građevinska mehanizacija početi da radi sredinom aprila, odmah posle Beogradskog maratona. Međutim, sada je već sasvim jasno da će rekonstrukcija ovog frekventnog saobraćajnog čvorišta početi nešto kasnije, pošto kasni i samo raspisivanje tendera. Prema rečima nadležnih, svi neophodni papiri su prikupljeni, ali je potrebno da ih odobri i „Evropska banka za obnovu i razvoj“ (EBRD), koja će finansirati projekat.

- Očekuje se da radovi počnu u maju ove godine – obećavaju u „Agenciji za investicije i stanovanje“.

Prema projektu, predviđeno je da pešački prelazi i stanice javog prevoza budu izmešteni. Na centru kružnog toka nalaziće se fontana, dok će spomenik Dimitriju Tucoviću biti premešten u park koji će se graničiti sa Slavijom, a njegovi posmrtni ostaci pohranjeni u Aleju zaslužnih građana. Iako se u prvim planovima spominjalo, od podzemnih prolaza se odustalo, pa će pešački prelazi biti udaljeni od kružnog toka od 50 do 100 metara.

Još se ne zna ni ko će nadzirati obimne radove.

- Tender za uslugu vršenja stručnog nadzora u toku izvođenja radova na rekonstrukciji Trga Slavija i na Bulevaru oslobođenja je u fazi evaluacije pristiglih ponuda – objašnjavaju u „Agenciji za investicije“.

Vrednost tajna

Novac za izvođenje radova biće povučen iz kredita EBRD. Međutim, o kojoj sumi je reč, još je nepoznato.

- Objavljivanje iznosa bi uticalo na tender, te zbog toga ne možemo dati ovu informaciju – kažu u „Agenciji za investicije“.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;