INFONET-468X60-BANNER

Početak radova na mostu kod Ostružnice

19.01.2016. | RTS

Danas (19. januar 2016.) biće svečano obeležen početak radova na izgradnji drugog mosta preko Save kod Ostružnice, koji je deo obilaznice oko Beograda. To će biti most blizanac već postojećeg, a spajaće petlje Surčin i Ostružnica. Njegovom izgradnjom smanjiće se gužva i povećati kapacitet tranzitnog saobraćaja oko Beograda.

„Putevi Srbije“ potpisali su prošle nedelje ugovor sa austrijskim konzorcijumom za gradnju drugog mosta preko Save kod Ostružnice, u dužini od 1.964 metara, u okviru obilaznice oko Beograda.

Ukupna vrednost ugovora je 3,57 milijardi dinara, bez PDV-a, a rok za završetak radova je 26 meseci. Most će biti izgrađen u okviru izgradnje druge faze autoputa E-70/E-75 na delu od petlje „Dobanovci“ do petlje „Orlovača“.

Miodrag Poledica, državni sekretar u Ministarstvu građevine, infrastrukture i saobraćaja kaže za RTS da će u izgradnju biti uključene i domaće firme.

Podseća da je most koji sada postoji obnovljen nakon što je oštećen u bombardovanju 1999. godine. Očekuje da će „most blizanac“ rasteretiti trenutnu saobraćajnicu.

Kako Poledica ističe, radovi će se vršiti iz sopstvenih sredstava – nešto manje od 30 miliona evra, odnosno na osnovu odobrenih kreditnih linija i projekata.

Pored građevinskih radova na mostu i saobraćajnici izvodiće se i radovi na odvodnjavanju, kišnoj kanalizaciji sa postrojenjem za prečišćavanje, saobraćajno-tehničkoj i servisnoj opremi puta, javnom osvetljenju, elektro i telekomunikacionoj infrastrukturi i radovi na zaštiti i ozelenjavanju putnog pojasa.

Projekat predviđa izgradnju leve trake auto-puta iza mosta u zoni petlje „Ostružnica“ dužine 1.000 metara, kao i uklapanje dve rampe.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;