Krenule montažne trake u FAP-u

13.11.2009. | Biznis

Do kraja godine FAP će isporučiti 100 kamiona svojim kupcima i montažne trake su već uveliko krenule, rekao je generalni direktor te fabrike Mirko Stojović

On je naglasio da je iskazano veliko ineteresovanje za kupovinu više od 200 kamiona, jer su po Vladinim subvencionisanim cenama jeftiniji za 30 posto i po vrlo povoljnim bankarskim kreditima.

- Svakog meseca naredne godine FAP planira da proizvede po 50 kamiona, onoliko dugo koliko interesovanje za njih bude trajalo - rekao je Stojović.

Prema njegovim rečima, FAP se snabdeo dovoljnim količinama repromaterijala i opreme, kao i menjačima i motorima nemačkog "Mercedesa" i američkog "Kaminsa" koji se ugrađuju u ove kamione u dogovoru sa kupcem.

- Uz proizvodnju kamiona po subvencionisanim cenama po programu Vlade Srbije, FAP je ovih dana okončao poslove na izradi rezervnih delova za italijanski "Kovind" i firme iz Crne Gore i Makedonije, a u toku je realizacija posla na proizvodnji 10 kamiona za Siriju - kaže Stojović.

Uz to, ovih dana FAP je proizveo i pet vozila "FAP 1118" namenske proizvodnje za potrebe Vojske Srbije, koje u Vojsci treba da zameni vozila slovenačkog TAM-a, kao i prototipsko vozilo "FAP 2228" sa najsavremenijim motorom i menjačem, koje ispunjava najsavremenije zahteve namenske proizvodnje.

Stojović kaže da FAP razgovora sa jednom inostranom firmom o zajedničkoj proizvodnji oklopnih vozila za potrebe vojske i policije zemalja bivše Jugoslavije i zemalja van jugoistočne Evrope.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?