Prekinuti pregovori o "Turskom toku"

03.12.2015. | Beta

Moskva i Ankara, u jeku krize oko turskog obaranja ruskog aviona, „prekinule“ su pregovore o projektu gasovoda „Turski tok“ koji treba da dovede gas u Tursku i južnu Evropu, rekao je ruski ministar energetike Aleksandar Novak.

- U ovom trenutku pregovori su prekinuti – rekao je Novak, prenose ruske agencije i navode da su radovi ekonomske komisije zadužene za taj projekat prekinuti u okviru ekonomskih sankcija koje je Moskva uvela Ankari posle rušenja ruskog aviona kod granice sa Sirijom 24. novembra.

Ruska vlada je 1. decembra donela odluku da suspenduje operacije mešovite međuvladine rusko-turske komisije o trgovini i ekonomskoj saradnji, koju je predvodio ministar energetike Aleksandar Novak sa ruske strane, prenela je ruska agencija TASS.

Sporazum Rusije i Turske o gasovodu „Tuski tok“ pripremila je međuvladina komisija i očekivalo se da bi već mogao da bude potpisan u decembru ili januaru.

Projekat „Turski tok“ trebalo je da ruski gas preko Turske dovede do granice Grčke, odakle je mogao da se nastavi i preko Balkana što bi povećalo energetsku stabilnost regiona.

 

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Katarina 18.04.2021.
Kada i gde se moze konkurisati za subvencij...
PERA 17.04.2021.
Kada I gde mogu da konkurisem
Milan 17.04.2021.
Ljudi, prvo pažljivo pročitajte vest pa ond...
Sasa 17.04.2021.
Molim vas obavestite kad je prijava za subv...
Latinka 16.04.2021.
Gde mogu da se prijavim za stolariju pošto ...