INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Na Beogradskom sajmu počeo Četvrti međunarodni sajam nekretnina i investicija BelRE

05.11.2009. | Gradjevinarstvo.rs

Četvrti međunarodni sajam nekretnina i investicija BelRE održava se od 5.do 7. novembra na Beogradskom sajmu. Kao i prethodnih godina, na BelRE sajmu, okupiće se investitori, graditelji, vlasnici zemljišta, arhitekte, projektni menadžeri, konsultanti, posrednici u prometu nekretnina i krajnji korisnici.

Među izlagačima su: Bomex Holding, Colliers International Srbija i Crna Gora,Verano Group, Hypo Rent, Erste banka, Tradeunique, Legat, Yu kapital, Smart-invest doo Budva, Immorent, Trimo Inženjering, Hemel, Profitim, Eurostan, Europa Exclusive, Radulović RE, grad Zrenjanin, opština Kanjiža, Danos – BNP Paribas, jedna od tri najveće evropske finansijske grupacije.

Glavni sponzor je Bomex Holding, internacionalna kompanija koja posluje na tri kontinenta. Ukupna investicija BOMEX-a u Srbiji je više od 40 miliona evra, dok su u Makedoniji i Turskoj investirali 25 miliona evra u poslednjih nekoliko godina. Bomex na BelRE sajmu predstavlja jedinstven i po svemu ekskluzivan projekat na Dedinju, Royal apartments.

Welcome sponzor BelRE sajma je Verano Group, a tradicionalni opening parti biće u hotelu Zira.

Na BelRE konferenciji govoriće se o mogućnostima za razvoj tržišta nekretnina u Srbiji i regionu, koji biznis modeli su se pokazali najefikasnijim u trenutnom kontekstu, da li će Srbija, Hrvatska, Slovenija i Crna Gora ostati atraktivne za investicije, o urbanom menadžmentu, o nacrtu zakona o posredovanju u prometu nepokretnosti, kako preživeti krizu i obezbediti najbolje uslove u
bankama.

Među potvrđenim govornicima su: Robert Schweizer, CEO Balkans RE i potpredsednik za investicije za region Centralne Evrope u jednom od najvećih investicionih fondova, Merrill Lynch; Jovan Jovanović, direktor Danos - BNP Paribas, jedne od tri najveće finansijske grupacije u Evropi; Goran Gojaković, direktor investicija Bomex Holding-a; Jovica Jakovac, direktor Colliers International Srbija i Crna Gora; Žaklina Gligorijević, direktorka Urbanističkog zavoda Beograda; gradonačelnik Niša i mnogi drugi. Beogradski sajam nekretnina BelRE postao je najznačajniji događaj na tržištu nekretnina u regionu.

Prvi BelRE sajam održan je 2006. godine - kada je Beograd proglašen za grad budućnosti južne Evrope, a Srbija dobila status kopredsedavajućeg u OECD-u. Prošlogodišnji BelRE je imao preko 90 izlagača iz Srbije, Crne Gore, BiH, Slovenije, Italije, Bugarske, Rumunije, Austrije, Španije, Rusije i preko 4.500 posetilaca.

Ove godine, sa nešto manjim brojem izlagača, pod sloganom Vreme je za kupovinu dočekuje investitore iz zemlje i inostranstva. Istraživanja pokazuju da su cene u regionu na najnižem nivou u poslednjih nekoliko godina, i da će već od sledeće godine početi da rastu.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;