Inđija: Počela rekonstrukcija Doma kulture u Maradiku

06.11.2015. | Opština Inđija

Opstanak seoskih domova kulture poslednjih godina doveden je u pitanje. Tim pre, što su zakonske regulative doprinele da mesne zajednice izgube sve ingerencije.

- Nerešeni imovinsko-pravni odnosi samo su dodatni problem, jer ne zna se do kraja ni ko su vlasnici takvih objekata – kaže predsednik opštine Inđija Petar Filipović.

Komentarišući stanje sa domovima kulture u inđijskoj opštini, predsednik opštine, Petar Filipović  istakao je da je završen tender za rekonstrukciju doma kulture u Maradiku i Beški.

- Radovi na rekonstrukciji Doma kulture u Maradiku su počeli i trajaće oko mesec i po dana. Nadam se da će, kada se posao završi, meštani Maradika imati Dom kulture kakav i zaslužuju. Vrednost investicije je blizu 8 miliona dinara. Od toga, 4 miliona je izdvojeno iz budžeta opštine, a 4 miliona iz samodoprinosa koji je raspisan pre skoro deset godina – kaže  predsednik Filipović.

Prema njegovim rečima, svaki dinar koji je prikupljen samodoprinosom će biti  uložen u infrastrukturne projekte, a Dom kulture to svakako jeste.

- Naša politika je da Domovi kulture budu u usluzi građanima, da budu privedeni nameni. Nakon rekonstrukcije Doma kulture u Maradiku u planu nam je i rekonstrukcija Doma kulture u Beški ali i Ljukovu. Ostaje nam nakon toga da institucionalno rešimo ko će u budućnosti voditi računa o njima kako se ne bi ponovila situacija koja je sada u pojedinim naseljenim mestima opštine – objašnjava prvi čovek opštine Inđija.

Takođe, on je istakao da je to samo deo investicija koje se planiraju za naredni period, a tiču se seoskih sredina.

- Mi ćemo i dalje sprovoditi onu politiku, da jednake uslove života stvorimo svima bez obzira da li žive u selu ili u gradu odnosno Inđiji – dodao je Filipović.

 

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
stoja perkovic 25.11.2020.
Postovani,interesuju me ugradnja protocnog ...
Игор 14.11.2020.
Хвала Вам што сте поделили знање и искуство...
Darko 09.11.2020.
Bolje da je postao ministar turizma ili pra...
Bibi 04.11.2020.
Ko je raspisao tender i gde se može videti ...
Milan 03.11.2020.
Bravo super svaka cast !