Beograd: Tržni centri niču na sve strane

06.11.2015. | I. Preković | Novosti

U Beogradu jedino ne moramo da brinemo za tržne centre, jer nam narednih godina neće manjkati prostora za dobar šoping. Za nepunih deset dana biće otvoren „Aviv park“ na Zvezdari, uveliko su u toku radovi u Rajićevoj kod Kalemegdana, pre nekoliko nedelja počelo je raščišćavanje terena u Višnjici gde se već dugo najavljuje „Beogradska plaza“, a sve je izvesnije da će u prvom kvartalu 2016. biti postavljen kamen temeljac za „Kapitol park“ u Rakovici.

Na placu nekadašnje fabrike „Rekord“ žitelji ove opštine dobiće moderan tržni centar, a da je posao već izvestan, svedoči podatak da je lanac hipermarketa DIS potpisao ugovor sa investitorima – britanskom „Posejdon grupom“ i kompanijom „Mitiska reim“ iz Brisela.

- Rušenje bivšeg fabričkog postrojenja i izgradnja prvih 21.000 kvadrata počinje početkom sledeće godine. Osim marketa DIS, koji će se prostirati na 3.000 kvadrata, u redu 33 lokala za prodavnice odeće, obuće, elektronike i nameštaja predviđeni su i bioskop, prostor za sport i rekreaciju, ali i niz kozmetičkih salona, restorana i kafića – saopštili su iz Opštine Rakovica.

Posle raščišćavanja terena i početka gradnje u aprilu, objekat bi trebalo da bude završen 2017. godine, čime bi se otvorilo i 1.000 novih radnih mesta.

I u starom i na Novom Beogradu

Dugoročno gledano, prestonica će biti bogatija za još rafova. Još se nije odustalo od plana da na Autokomandi nikne grandiozni „Delta planet“. Šoping-mol je najavljen i u okviru naselja Vest 65 na Novom Beogradu, dok je kao deo „Beograda na vodi“, u podnožju kule od 145 metara, predviđena izgradnja najvećeg raja za kupoholičare.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...
zoran 12.01.2022.
Mozda ce u eurima sve poskupeti zbog nikakv...
Rados 02.01.2022.
Lepa predizborna kampanja samo ne znam koja...
Milan Radojević 29.12.2021.
Ovo je lepa vest. Sava centar je sa arhitek...
Zoran 28.12.2021.
Ocekujem totalni kolaps I pad cena gori neg...