INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Drekslmajer gradi novu halu u Zrenjaninu

05.11.2015. | RTV

- Nemački „Drekslmajer grup“, koji u Zrenjaninu zapošljava oko 3.400 ljudi, izgradiće još jednu halu površine 13.000 kvadratnih metara u zrenjaninskoj industrijskoj zoni „Bagljaš“ – najavio je direktor „Drekslmajera“ u tom gradu Andreas Jozef Veber.

- Dodatnim proširenjem, povećaćemo proizvodne kapacitete i omogućiti dobijanje novih projekata u budućnosti, a samim tim očekujemo i otvaranje novih radnih mesta – rekao je Veber, ali nije precizirao o kom broju novih radnika je reč.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Posle sastanka u Gradskoj kući sa gradonačelnikom Zrenjanina Čedomirom Janjićem, predstavnicima zrenjaninskih javnih preduzeća, „Elektrodistribucije“ i banaka, Veber je rekao da će sa obučenim radnicima, dobrim poslovnim okruženjem, saradnjom sa lokalnom samoupravom i sindikatom, uspeti da doprinese razvoju te kompanije u Zrenjaninu.

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić rekao je novinarima da je za sve dobra vest to što najveći poslodavac u gradu proširuje svoj pogon i izrazio zadovoljstvo što je „Drekslmajer“ prepoznao Zrenjanin kao dobro mesto za investiranje.

- Raduje me što imaju ovako ambiciozne planove i što žele da u najkraćem roku izgrade tih 13.000 kvadrata, a zato smo i organizovali ovaj sastanak s predstavnicima svih preduzeća od kojih se traži saglasnost i koji učestvuju u realizaciji projekta izgradnje – rekao je Janjić.

On je rekao da je najavljeno da bi novi pogoni trebalo da budu izgrađeni do polovine naredne godine, a da će sve što bude zavisilo od gradske administracije, građevinske dozvole i slično, biti izdati u rekordno kratkom vremenu.

„Drekslmajer Group“ posluje u Zrenjaninu od 2008. godine i jedan je od najvećih poslodavaca i izvoznika u regionu, u pogonima te kompanije montiraju se električne instalacije za proizvođače automobila. U zrenjaninskoj industrijskoj zoni „Bagljaš“ posluje u halama površine od oko 13.500 kvadratnih metara koje će fizički biti spojene sa novom halom.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;