Drekslmajer gradi novu halu u Zrenjaninu

05.11.2015. | RTV

- Nemački „Drekslmajer grup“, koji u Zrenjaninu zapošljava oko 3.400 ljudi, izgradiće još jednu halu površine 13.000 kvadratnih metara u zrenjaninskoj industrijskoj zoni „Bagljaš“ – najavio je direktor „Drekslmajera“ u tom gradu Andreas Jozef Veber.

- Dodatnim proširenjem, povećaćemo proizvodne kapacitete i omogućiti dobijanje novih projekata u budućnosti, a samim tim očekujemo i otvaranje novih radnih mesta – rekao je Veber, ali nije precizirao o kom broju novih radnika je reč.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Posle sastanka u Gradskoj kući sa gradonačelnikom Zrenjanina Čedomirom Janjićem, predstavnicima zrenjaninskih javnih preduzeća, „Elektrodistribucije“ i banaka, Veber je rekao da će sa obučenim radnicima, dobrim poslovnim okruženjem, saradnjom sa lokalnom samoupravom i sindikatom, uspeti da doprinese razvoju te kompanije u Zrenjaninu.

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić rekao je novinarima da je za sve dobra vest to što najveći poslodavac u gradu proširuje svoj pogon i izrazio zadovoljstvo što je „Drekslmajer“ prepoznao Zrenjanin kao dobro mesto za investiranje.

- Raduje me što imaju ovako ambiciozne planove i što žele da u najkraćem roku izgrade tih 13.000 kvadrata, a zato smo i organizovali ovaj sastanak s predstavnicima svih preduzeća od kojih se traži saglasnost i koji učestvuju u realizaciji projekta izgradnje – rekao je Janjić.

On je rekao da je najavljeno da bi novi pogoni trebalo da budu izgrađeni do polovine naredne godine, a da će sve što bude zavisilo od gradske administracije, građevinske dozvole i slično, biti izdati u rekordno kratkom vremenu.

„Drekslmajer Group“ posluje u Zrenjaninu od 2008. godine i jedan je od najvećih poslodavaca i izvoznika u regionu, u pogonima te kompanije montiraju se električne instalacije za proizvođače automobila. U zrenjaninskoj industrijskoj zoni „Bagljaš“ posluje u halama površine od oko 13.500 kvadratnih metara koje će fizički biti spojene sa novom halom.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Milan 08.01.2021.
Možete li mi zamjeniti lezaj u pumpe grunst...
Zvonko 05.01.2021.
Pa godina 2020 je prosla, ja zivim na zapad...
Darko 05.01.2021.
Kada bi se odbili svi zahtevi za legalizaci...
Ivana 04.01.2021.
Idealno resenje za kucne uslove,molim vas k...
cica 29.12.2020.
Od ovih 20 do 30 postrojenja bilo bi lepo k...