INFONET-468X60-BANNER

„Delta Holding“ gradi hotel u Ljubljani

23.10.2015. | B-92

Kompanija „Delta Holding“ počeće krajem godine da gradi prvi „Interkontinental“ u regionu, i to u Ljubljani. Vrednost investicije 42 miliona vera.

Predsednik „Delta Holdinga“ za stratregiju i razvoj Marija Desivojević Cvetković i potpredsednik „Interkontinental Grupe“ za razvoj u Evropi Filip Bižaui poptisali su u Beogradu ugovor o upravljanju hotelom „Interkontinetal“ u Ljubljani, tako da sada gradnja može i zvanično da počne. Kako je navedeno, hotel ostaje u vlasništvu „Delta Holdinga“, a za upravljanje je zadužen Interkontinental.

Ovo će biti inače prvi hotel sa pet zvezdica u glavnom gradu Slovenije. U toku je izrada projektne dokumentacije i enterijera, a hotel će vrata otvoriti verovatno krajem 2016. ili početkom 2017. godine.

- „Delta“ će u centru Ljubljane sagraditi ne samo najveću već i najlepšu zgradu. Nama u „Delta holdingu“ je pomalo i žao što će prvi „Interkontinetal“ u regionu biti u Ljubljani, a ne u Beogradu – kaže Marija Desivojević Cvetković.

Ukupna investivija „Delta holdinga“ u hotel biće 42 miliona evra, a kompanija će ova sredstva, navode, obezbediti iz svojih sredstava ali i kredita ukoliko bude potrebno.

Direktor „Kraun Plaze“ Živorad Vasić kaže da će hotel u Ljubljani imati 165 soba, sale za sastanke, kongresnu salu za 500 gostiju, spa centar i restoran na poslednjem, 21. spratu.

- Ovo je početak uzbudljivog putovanja između „Intekontinentala“ i „Delta holdinga“. Radim po celom svetu, a ovo je unikat. Nema komprommisa kod „Delta“ tima, za nekoliko godina prisustovaćete i potpisivanju ugovora za gradnju hotela „Interkontinetal Beograd“ – rekao je Filip Bižaui.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;