INFONET-468X60-BANNER

MLADOST-970X250-BANNER

Otvaranje "Taša" u decembru?

23.10.2015. | M. Lj. Popović / G. Novaković | Novosti

Stadion „Tašmajdan“, čija rekonstrukcija traje skoro četiri godine, trebalo bi da bude završen 14. februara naredne godine, ali izvođači radova se nadaju da bi Beograđani mogli već u decembru da se klizaju na „Tašu"!

Radovi na drugoj, poslednjoj fazi renoviranja stadiona, uveliko su u toku. Pred neimarima je završetak popločavanja kompletnog kompleksa, ali i rekonstrukcija čuvenog restorana „Šansa“. Tašmajdanska „arena“ adaptira se kako bi tribine bile pune koncertne publike kao nekada, a središte stadiona ljubitelja čarolija na ledu.

- Generalni rok za kraj svih radova je 14. februar naredne godine – kaže Ljubiša Stojković iz „Samex group“, firme koja je izvođač radova. - Kada je reč o pojedinačnim poslovima, datum završetka ne postoji, ali nastojimo da to bude što pre, već krajem novembra. Jedino vremenski uslovi mogu u tome da nas spreče. Možda će u decembru da bude otvoreno i klizalište.

U zavisnosti od obima poslova, koji su pažljivo isplanirani na dnevnom nivou, pedesetak radnika prolazi kroz tašmajdansko gradilište. Njih nekoliko, raspoređenih po čitavom kompleksu, u sredu su bili koncentrisani na poslovima hidroizolacije i zalivanja spojnica. Kiša od prethodnih dana stopirala je popločavanje, koje je u toku još od avgusta.

Blokovi belih kamenih ploča čekaju svoj red da zauzmu ostatak površine stadiona. Do sada je popločano oko 50 odsto „Taša“, i to kamenom koji je stigao iz Bukovika kod Aranđelovca.

- Postojala je mogućnost da se kamen uveze iz Makedonije i sa Brača, ali ipak smo se odlučili za domaći – ističe predstavnik izvođača radova. - Ovaj po kvalitetu nije ispred ili iza ostalih, ali jedini je koji žućkastom strukturom odgovara ambijentalnoj celini. Potpuno je u skladu sa predviđenim tehničkim karakteristikama.

Deo ploča kao u Knez Mihajlovoj

Projektom je predviđeno popločavanje različitim vrstama kamena, kako bi ceo poduhvat bio jeftiniji. Tako će donji deo, gde je nekada postojala hladnjača, biti asfaltiran, tribine i prostor oko stadiona biće oplemenjeni pločama domaće proizvodnje, dok će međuprostor između ove dve celine biti prekriven behatonom – sličnim onom u Knez Mihailovoj.

Ceh oko 6.000.000 evra

Ugovorena vrednost druge faze radova na rekonstrukciji stadiona „Tašmajdan“ iznosi 104.734.291 dinar. Podsetimo, prva faza koštala je grad Beograd skoro 500 miliona dinara, a izvođač je bila firma „MBA Miljković“, koja je bila angažovana i na poslovima u Ulici vojvode Stepe i oko Autokomande.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;