Mali: Radovi napreduju brže od planiranog (video)

22.10.2015. | Tanjug

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je, prilikom obilaska radova na izgradnji projekta „Beograd na vodi“, da radovi teku mnogo brže nego što je planirano i najavio da bi već u januaru mogli da počnu građevinski radovi iznad zemlje.

- Obećao sam da ću redovno kontrolisati radove na projektu izgradnje „Beograda na vodi“ i sa zadovoljstvom mogu da konstatujem da oni teku ispred roka, mnogo brže nego što smo planirali – rekao je Mali novinarima.

On je dodao da su već postavljena tri šipa, a da će ukupno biti postavljeno njih 456, po najnovijoj svetskoj tehnologiji.

- Postavljanje šipova i bareta ide svojim tokom i mi smo sedam dana pre roka u ovom trenutku – rekao je Mali.

Gradonačelnik je objasnio da je 20 odsto žemljišta ispitano zbog eventualnog postojanja neeksplodiranih ubojitih sredstava, kojih na sreću nije ni bilo, i da se nastavlja dalje ispitavanje i raščišćavanje bombi iz Prvog i Drugog svetskog rata.

Mali je precizirao da je, po projektu, potrebno 152 dana da se završi postavljanje šipova, ali, kako je istakao, očekuje se da za tri meseca prvi deo radova bude završen, kako bi „krenula“ konstrukcija iznad zemlje.

- Ukoliko budemo pratili ovu dinamiku, već u januaru imaćemo građevinske radove iznad zemlje na izgradnji prve dve stambene kule, koji će biti vidljivi za građane – dodao je Mali.

Kako je rekao, pri kraju su projekti da u naredna tri meseca započnu pripremni radovi za veliku kulu Beograd i za „W“ hotel.

- Tako da ćemo do početka proleća naredne godine imati tri zgrade koje se većkrenule da se grade iznad zemlje – zaključio je Mali.

Izgradnja dve stambene kule u okviru projekta „Beograd na vodi“ započela je postavljanjem kamena temeljca 27. septembra.

 
Share |

Komentari: 1

Јован 27.10.2015 09.59.36

3 шипа!!!Напредујете невероватном брзином.

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Goran 10.07.2019.
Kada ce da se uradi put Sremska gazela u Do...
Dragana Tošić 27.06.2019.
Poštovani, molim Vas za kontakt firme u S...
Darko 13.05.2019.
Gondola? Zbogom Kalemegdanu u UNESCO kultur...
TikiCar 25.04.2019.
Spominje se povezivanje NBG sa Rakovicom, a...
veselnik 13.04.2019.
"Služba za urbanizam koja će okupiti 10 str...