INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Uređenje skvera između Venizelosove, Vojvode Dobrnjca i Carigradske

08.10.2015. | Beoinfo

Radnici JKP „Zelenilo-Beograd” započeli su uređenje skvera između ulica Venizelosove, Vojvode Dobrnjca i Carigradske. Uređuje se zelena površina od bezmalo dve i po hiljade kvadratnih metara sa pripadajućim pešačkim delovima i platoima. Novim rešenjem očuvan je javni karakter ovog prostora i njegova pristupačnost za sve.

Staze i platoi će biti izrađeni od kamenih granitnih ploča sive boje. U blizini ulaza na skver, iz pravca Venizelosove ka Carigradskoj, biće napravljene fontana i javna česma, koje će dodatno oplemeniti čitav prostor. Zidovi koji okružuju fontanu oblažu se kamenim pločama, granit sive boje, širine 50 i debljine 20 centimetra, i biće izrađeni od armiranog betona. Na zidovima će biti fiksirane klupe od hrastovih lajsni. Ukupna dužina klupa na zidićima iznosi 90 metara, a biće postavljene i tri đubrijere.

Na skveru će biti napravljeno i novo igralište za decu, sa pet rekvizita, a ispod rekvizita biće izlivena gumena podloga na površini od 250 kvadratnih metara.

Pored postojeće vegetacije, planirana je sadnja još deset sadnica i pokrivača tla, dok će na ostatku površine biti postavljen travni busen. Na skveru će biti postavljena dekorativna rasveta, kao i automatski zalivni sistem. Radovi su počeli 28. septembra, a završetak je planiran za 15. decembar ove godine.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Darko 15.07.2024.
Bez podzemne garaže džaba vam trud.
Darko 08.07.2024.
Prvo je potrebno uraditi trijažu. Ko je gra...
Zar 06.07.2024.
Nisu dovoljne zarobljene zivotinje u zoološ...
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...

;