IZOLACIJA-468X60-BANNER

„Swisslion“ gradi turističko-sportski kompleks u Trebinju

17.09.2015. | Press – Republika Srpska

Kompanija „Swisslion Takovo", čiji je predsednik Rodoljub Drašković, obezbedila je početnih 20 miliona KM za gradnju turističko-sportskog kompleksa na lokaciji Dražin Do-Volujac u blizini Trebinja, potvrdio je finansijski direktor „Swisslion“ Trebinje Tomo Bokić.

Bokić je istakao da je kompanija već poslala pismo namere gradonačelniku Trebinja Slavku Vučureviću, u kojem je zatraženo omogućavanje rešavanja imovinskih odnosa i kupovinu zemlje da bi projekat bio pokrenut u što skorijem roku.

On je napomenuo da će se kompleks prostirati na 80 hektara i da je u proceduri osnivanje novog preduzeća sa osnovnim kapitalom od 20 miliona KM, dodajući da će u vlasničkoj strukturi kompleksa biti sva proizvodna preduzeća sistema „Swisslion“ – od Vršca, Beograda, Milanovca, Skoplja do Trebinja.

- Projekat bi trebao da bude realizovan do kraja 2018. godine i to kroz dve faze – rekao je Bokić i pojasnio da će prva faza, koja ima delimičnu projektnu dokumentaciju, obuhvatati izgradnju akva-parka i sportskih sadržaja: terena za košarku, fudbal i zatvorenog olimpijskog bazena.

Bokić kaže da bi prva faza trebalo da bude završena do početka turističke sezone 2016. godine, ali samo ukoliko budu obezbeđeni nepohodni administrativni poslovi i kupi zemlja na kojoj bi bio građen kompleks. On je naveo da je u drugoj fazi predviđena gradnja hotelsko-smeštajnih kapaciteta.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 28.11.2022.
Poštovani Gorane, U tekstu je naveden taj...
Goran 28.11.2022.
Valjalo bi i navesti probleme sa lepkom koj...
DARKO 14.11.2022.
Opet legalizacija? Problem je što država ne...
Rada 24.10.2022.
Bravo za firmu Gem Trade N.Sad. Mogli bi na...
DARKO 17.10.2022.
Bilo bi lepo kada bi posle 10 godina otvori...

;