INFONET-468X60-BANNER

Mihajlović: Pristupni put do Ovče gotov do 27. septembra (video)

08.09.2015. | Tanjug

Pristupni put Pupinovom mostu od Zrenjaninskog puta do Ovče, u dužini od 7,6 kilometara, biće pušten u saobraćaj do 27. septembra, najavila je potpredsednica vlade i ministarka građevine, saobraćaja i infastrukture Zorana Mihajlović.

Mihajlović je, takođe, najavila da će preostali deo pristupne saobraćajnice od Ovče do Pančevačkog puta biti završena do kraja godine, kada će biti završen ceo projekat izgradnje Pupinovog mosta sa pristupnim saobraćajnicama u dužini od 21 kilometar. Ona je podsetila da je most između Zemuna i Borče otvoren za saobraćaj u decembru 2014. godine.

- Drago mi je da izvođači rade svoj posao i da su rešili sve prvobitne probleme koje su imali zbog projektne dokumentacije i da će poslednji deo druge faze biti završen do kraja godine – rekla je Mihajlović novinarima tokom kontrole radova sa predstavnicima kineske kompanije CRBC, domaćeg podizvođača „MBA Ratko Mitrović-Niskogradnja“ i Grada Beograda. Ona je rekla da je zadovoljna dinamikom radova ističući da će sa završetkom cele pristupne saobraćajnice mostu tranzit biti izmešten iz centra Beograda.

Mihajlović je navela da će tako biti povezani putni koridori, a Beograđani će dobiti na pravcu od Zrenjaninskog do Pančevačkog puta saobraćajnicu sa po tri trake.

- Ovaj projekat će sigurno biti završen do kraja godine i biće  možda jedan od retkih projekata koji se radi, zaista, tačno po dinamici, kako je planirano – kazala je Mihajlović dodajući da nema kašnjenja uprkos problemima koji su bili prisutni u prethodnom periodu.

Gradski sekretar za saobraćaj Dušan Rafailović je istakao da uvek može da bude zadovoljan „kad god se oseti miris vrelog asfalta“. Rafailović je rekao da je projekat gradnje Pupinovog mosta sa pristupnim saobraćajnicama veoma značajan za glavni grad zbog povezivanja Zemuna i Borče i dalje do Pančevačkog puta.

- Tranzitni saobraćaj će biti preusmeren na ove novoizgrađene saobraćajnice i grad će sa preizmanjem oko 93km državnih puteva prvog i drugog reda potpuno zaokružiti saobraćajnu sliku – naveo je Rafailović. On je dodao da će grad pokazati da može kvalitetno i bezbedno da upravlja mrežom državnih puteva na teritoriji Beograda.

Predstavnici CRBC-a su rekli da su završeni glavni radovi na trasi pristupne saobraćajnice i da su preostali samo još oni završni, kao i da će sve biti gotovo u predviđenom roku. Oni kažu da su srećni kada vide da je ministarka zadovoljna dinamikom radova.

Raskrsnica sa Ovčanskim putem biće semaforizovana četvorokraka raskrsnica kojom će biti omogućen pristup Severnoj tangente, a ukupna vrednost investicije je 44 miliona dolara. Deonica od Ovčanskog do Pančevačkog puta, koja obuhvata i most preko pruge dužine 544 metara i most preko kanala Sebeš dužine 120 metara, ukupne je dužine oko 4,3 kilometara.

Severna tangenta, od saobraćajnice T6 do Pančevačkog puta,  pristupni je put Pupinovom mostu preko Dunava, između Zemuna i Borče. Ta saobraćajnica će povezati četiri putna pravca - od Beograda ka Šidu, Horgošu, Zrenjaninu i Vršcu. Severna tangenta počine saobraćajnicom T6 od Novosadskog puta preko Ulice Cara Dušana.

Za Srbiju je važno da gradi puteve

Potpredsednica vlade i ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da je u Srbiji u 2014. obnovljeno više od 180 kilometara puta, izgrađeno 65 kilometara auto-puta i rekonstruisano 55 mostova, i poručila da će biti nastavljeni ubrzani razvoj putne infrastrukture.

- Za Srbiju je važno da gradi puteve – poručila je Mihajlović. Ona je rekla da je u 2015. nastavljeno još jačim tempom sa gradnjom auto-puteva i obnovom putne mreže.

- Nije moguće da govorimo o bilo kakvom razvoju ukoliko ne budemo gradili saobraćajnice – naglasila je ministarka. Ona je dodala da je, na primer, za Beograd gradnja pristupnog puta Pupinovom mostu, od Zemuna do Pančevačkog puta veoma važna za infrastrukturni i privredni razvoj.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;