IZOLACIJA-468X60-BANNER

Za nove domove nema novca

04.09.2015. | Z. Delić | Dnevnik

- „Stambena agencija“ Novog Sada po svoj prilici neće ove godine uraditi projekte za izgradnju dve stotine stanova na Novom naselju, u Ulici Momčila Tapavice bb, iza okretnice gradske autobuske linije 2 jer od Grada još nije dobila novca za to – izjavio je direktor Ratko Rogan, i naveo da je planirano osam miliona dinara za plansku dokumentaciju.

Kako je kazao, po anketi koju je sprovela „Stambena agencija“, našem gradu nedostaju stanovi solidarnosti koji bi se prodavali posebnim kategorijama stanovništa ispod tržišne vrednosti.

- Projekat je za sada stao, ali nije se od njega odustalo. Po mojoj proceni, više je to zbog nedostatka novca nego što Grad nema sluha za investiciju – naveo je Rogan.

Kazao je da je naš grad u odnosu na druge gradove negde u sredini po gradnji solidarnih stanova dok je Beograd na prvom mestu. Za sada je u toku izgradnja 35 stanova solidarnosti i tri lokala u Kisačkoj ulici 55, koji bi trebalo da budu završeni do maja naredne godine.

- Prvobitno je bilo planirano da stambeno-poslovna zgrada bude završena do decembra, ali su neimari koji su izgradnju počeli u martu odmah na početku imali problem oko zaštite susednog objekta čiji su temelji bili loši, pa su morali kopati četiri metra duboko da bi se napravio potporni zid – kazao je direktor.

Istakao je da je zidanje stanova u Kisačkoj krenulo posle 11 godina.

- Poslednji put su se stanari uselili 2004. godine, kada je posle nekoliko godina gradnje završena stambena zgrada sa 136 stanova u Ulici Momčila Tapavice – predočio je on.

Podsetio je na to da je Grad Novi Sad investitor stambeno-poslovne zgrade u Kisačkoj čija je izvođačka cena 107 miliona dinara, a da je „Stambena agencija“ nosilac posla.

Anketa o izolaciji zgrada

Direktor Rogan kaže da je u toku anketa o tome koliko su Novosađani zainteresovani za izolaciju zgrada. Sprovodi se na sajtu „Stambene agencije“, ali je za sada interesovanje slabo.

- Projekat se finansira posredstvom IPA fondova, a građani bi rate kredita otplaćivali na računima objedinjene naplate – kazao je direktor.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...
Darko 14.03.2024.
Pa kad cveta mito i korupcija. Ako se to is...

;