PRIJAVA-468X60-BANNER

Ulazak u Kruševac sa 4 trake

04.09.2015. | S. Babović | Novosti

Deo Bruskog puta od naselja Šumice do Kruševca, u dužini od 1,7 kilometara svečano je otvoren. JP „Putevi Srbije“ uložili su oko 200 miliona dinara u proširenje putnog pravca, koje sada ima četiri trake, modernu rasvetu i dva kružna toka.

Ilustracija (www.pixabay.com)

- Ovo je prva velika završena investicija u Kruševcu, posle više od jedne decenije – kaže Zorana Mihajlović, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, koja je u okviru posete gradu obišla i radove na postavljanju saobraćajne signalizacije kod Osnovne škole „Despot Stefan“ u Gornjem Stepošu. - JP „Putevi Srbije“ će u ovoj godini uložiti više od šest miliona evra samo u puteve, jer ne možemo da gradimo samo Beograd, već svaki grad ukoliko zaista želimo da se ti gradovi razvijaju.

Ministarka Mihajlović je podsetila da se u Kruševcu privodi kraju još jedna investicija, nastavljena nakon dvadesetak godina. U izgradnju dve zgrade u naselju Prnjavor sa 92 stana uloženo je 259 miliona dinara.

- Priveli smo kraju značajan projekat, a ostaje nam i sređivanje puta kroz naseljeno mesto Mudrakovac, koji je korišćen kao alternativa tokom radova na Bruskom putu, a biće prvi put sređivan nakon 50 godina – navodi ministar Bratislav Gašić, najavljujući i dolazak češke kompanije za proizvodnju kamiona i teških vozila „Tatra“ u IMK „14.oktobar“.

Ekonomičnije rešenje

Rekonstrukcija dela Bruskog puta poverena je bila firmi „Ratko Mitrović-Niskogradnja“. U „Kruševac putu“, jednom od izvođača radova, navode da se sa završetkom radova kasnilo, kako bi se pronašlo najekonomičnije rešenje za realizaciju projekta, pa je tako umesto 260 miliona dinara put izneo 200 miliona.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 28.11.2022.
Poštovani Gorane, U tekstu je naveden taj...
Goran 28.11.2022.
Valjalo bi i navesti probleme sa lepkom koj...
DARKO 14.11.2022.
Opet legalizacija? Problem je što država ne...
Rada 24.10.2022.
Bravo za firmu Gem Trade N.Sad. Mogli bi na...
DARKO 17.10.2022.
Bilo bi lepo kada bi posle 10 godina otvori...

;