INFONET-468X60-BANNER

Vesić:Rekonstrukcija Cvetnog trga počeće 24. jula

17.07.2015. | Tanjug

Gradski menadžer Goran Vesić razgovarao je na Cvetnom trgu sa građanima Vračara koje je obavestio da će rekonstrukcija tog trga početi 24. jula i trajati 70 dana.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Kako je saopštila Gradska uprava, a prenosi „Beoinfo“, Vesić je građanima najavio da će rekonstrukcija biti obavljena u dve faze i da će u prvoj fazi, koja će trajati 45 dana, biti obnovljen donji deo Cvetnog trga ispred prodavnice gde se danas nalaze prodavnice cveća.

- Ovaj deo trga biće spušten u nivo ulice Kralja Milana, što znači da će zid prema ulici biti uklonjen. Hrast star više od 200 godina, koji krasi ovaj deo trga, biće očuvan i zaštićen – istakao je Vesić.

Drugi deo rekonstrukcije Cvetnog trga, na kojem se danas nalaze bašte, trajaće 25 dana i počeće 10. septembra, najavio je gradski menadžer.

- Doneli smo odluku da rekonstrukciju uradimo u dve faze upravo da bismo obezbedili da bašte kafića budu zatvorene u što kraćem vremenskom periodu i kako bi građani koji žive u okolini trga period rekonstrukcije što lakše podneli – rekao je Vesić građanima.

Vesić je naglasio da „kada rekonstrukcija Cvetnog trga bude završena, ovaj skver će biti jedan od najlepših u Beogradu kojim ćemo se ponositi“.

- Tokom sledeće godine u donjem delu Cvetnog trga biće postavljen spomenik piscu Borislavu Pekiću, a na prostoru preko puta Jugoslovenskog dramskog pozorišta biće postavljena glumačka staza sa statuama poznatih srpskih glumaca iz poznatih predstava i njihovog svakodnevnog života – najavio je Vesić. - Ova staza će biti atrakcija našeg grada, a Cvetnom trgu će dati nov sadržaj.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;